Εγκυμοσύνη: Η διατροφή που μπορεί να απειλήσει την κύηση -Τα τρόφιμα που την προστατεύουν

Εγκυμοσύνη: Η διατροφή που μπορεί να απειλήσει την κύηση -Τα τρόφιμα που την προστατεύουν

Νέα μελέτη εστιάζει σε όσα μπορεί μια έγκυος να ελέγξει με στόχο να προστατεύσει το έμβρυο και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στη διατροφή - Διαβάστε ποιες τροφές προστατεύουν και ποιες θέτουν σε κίνδυνο την εγκυμοσύνη

pregnant_food
Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η υγεία του εμβρύου και η επιτυχής έκβαση της κύησης εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη συμπεριφορά και τον τρόπο ζωής μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το ίδιο έρχεται να επιβεβαιώσει νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο Fertility and Sterility, δίνοντας ιδιαίτερα έμφαση στο ρόλο της διατροφής.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Birmingham ανέλυσαν 20 μελέτες, στις οποίες συμμετείχαν περισσότερες από 60.000 γυναίκες. Οι συμμετέχουσες αξιολογήθηκαν με βάση τις διατροφικές συνήθειες που είχαν τους μήνες πριν και λίγο μετά τη σύλληψη. Τα αποτελέσματα της ανασκόπησης αποκάλυψαν ότι μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά μπορεί να μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες αποβολής, σε αντίθεση με μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα τρόφιμα, η οποία φαίνεται να διπλασιάζει τον κίνδυνο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης