Υπουργείο Υγείας: Επιπλέον 200 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις φαρμάκων

Υπουργείο Υγείας: Επιπλέον 200 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις φαρμάκων

Σύμφωνα μάλιστα με πηγές του Υπουργείου Υγείας, έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη 12/4 κοινή συνάντηση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη με τους εκπροσώπους των φαρμακευτικών εταιρειών ώστε να συζητηθεί ο τρόπος που θα διατεθούν επιπλέον κεφάλαια για φάρμακα

pharmaeuro
Στην ενίσχυση της Δημόσιας Φαρμακευτικής Δαπάνης προχωρά άμεσα το Υπουργείο Υγείας «εκμεταλλευόμενο» τις δεσμεύσεις του απέναντι στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σχετικά με τη συμβολή του στη μείωση του clawback. Σύμφωνα μάλιστα με πηγές του Υπουργείου Υγείας, έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη 12/4 κοινή συνάντηση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη με τους εκπροσώπους των φαρμακευτικών εταιρειών δηλαδή με τους επικεφαλής των: ΣΦΕΕ (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας), ΠΕΦ (Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας), PIF (PhARMA Inovvation Forum) και ΣΑΦΕΕ (Σύλλογος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων.

Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η ενίσχυση του προϋπολογισμού για τα φάρμακα κατά 150-200 εκατομμύρια ευρώ, καλύπτοντας ένα πάγιο αίτημα των φαρμακευτικών εταιρειών για μείωση του clawback. Όπως είναι γνωστό επειδή ο προϋπολογισμός για την κάλυψη της φαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων πολιτών, δεν ξεπερνά τα 2,6-2,7 δισεκατομμύρια ευρώ, το υπόλοιπο ποσό το καλύπτον οι φαρμακευτικές εταιρείες μέσω του μηχανισμού αυτόματων επιστροφών (clawback) και των υποχρεωτικών εκπτώσεων (rebate). Μάλιστα για το 2023, οι συνολικές επιβαρύνσεις αναμένεται να προσεγγίσουν τα 2 δισ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης