Ο σούπερ χυμός που καταπολεμά τη φλεγμονή και μειώνει τη χοληστερόλη

Ο σούπερ χυμός που καταπολεμά τη φλεγμονή και μειώνει τη χοληστερόλη

Ο αγαπημένος χυμός μικρών και μεγάλων είναι γεμάτος βιταμίνες και πολύτιμα συστατικά που θωρακίζουν τον οργανισμό και υψώνουν ένα πλέγμα προστασίας από τις χειμωνιάτικες λοιμώξεις. Εσείς ήπιατε το χυμό σας σήμερα;

221213142002_orangejuice_shutter
Όταν χρειαζόμαστε μια γρήγορη δόση φυσικών βιταμινών αλλά δε θέλουμε να φάμε κάποιο φρούτο, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να πιούμε ένα φυσικό χυμό πορτοκάλι.

Με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και κάλιο, ο χυμός πορτοκαλιού δε θα πρέπει να λείπει από το καθημερινό μας πρόγραμμα, και ακολουθούν πέντε λόγοι που σύμφωνα με τους διαιτολόγους θα μας πείσουν.

Πολύτιμα διατροφικά συστατικά

Ο χυμός πορτοκαλιού είναι πλούσιος σε πολλά θρεπτικά συστατικά -απαραίτητα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Με μόλις ένα ποτήρι, έχετε εξασφαλίσει το 67% της ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C, προσλαμβάνοντας μόλις 110 θερμίδες. Παράλληλα, έχετε εξασφαλίσει το 15% του φυλλικού οξέος, απαραίτητου συστατικού της σύνθεσης του DNA, το 10% του καλίου, το οποίο ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και το 6% του μαγνησίου που χρειάζεται ο οργανισμός σας καθημερινά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης