Ζυγίζουν πολύ οι μυώδεις άνθρωποι – Γιατί αυτό δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει

Ζυγίζουν πολύ οι μυώδεις άνθρωποι – Γιατί αυτό δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει

Σας αγχώνει που, παρά τη γυμναστική, οι αριθμοί στη ζυγαριά δεν λένε να αλλάξουν; Μάθετε γιατί συμβαίνει αυτό και γιατί δεν πρέπει να σας απογοητεύει

221118152936_thin_fat_muscle_fitness
Στην κεντρική φωτογραφία βλέπουμε μια ολική μεταμόρφωση, το «πριν και μετά» ενός άνδρα που, όσο και αν φαντάζει περίεργο, μπορεί να είχε το ίδιο σωματικό βάρος στις δύο φάσεις ή να ζυγίζει και περισσότερο στη νέα αθλητική του κατάσταση. Η διαφορά βέβαια είναι στη σύσταση αυτού του βάρους που, αν κάποιος την αγνοεί, μπορεί να προβληματιστεί βλέποντας τον αριθμό στη ζυγαριά να αυξάνει παρά τον γυμναστηριακό… μόχθο. Στην πραγματικότητα όμως, η σωματική άσκηση αποδίδει καρπούς και αδυνατίζει.

Ο μυικός ιστός είναι πυκνότερος από τον λιπώδη και, κατά συνέπεια, ένας όγκος μυών θα ζυγίζει περισσότερο από τον ίδιο όγκο λίπους, εξηγεί ο Δρ Mir Ali, χειρουργός βαριατρικών επεμβάσεων. Λόγω της διαφοράς στην πυκνότητα επομένως, τα παραπάνω κιλά σε μύες θα μεταφράζονταν σε λεπτότερη σιλουέτα και καλύτερη υγεία. Σύμφωνα με τον Δρ Ali, η αύξηση της μυικής μάζας δεν επιβαρύνει τα εσωτερικά όργανα όπως συμβαίνει με το λίπος και δη το σπλαχνικό.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης