Οι τροφές που «ξεχειλώνουν» τη μέση και συρρικνώνουν το μυαλό

Οι τροφές που «ξεχειλώνουν» τη μέση και συρρικνώνουν το μυαλό

Όλο και περισσότερα προβλήματα υγείας συσχετίζονται με την παχυσαρκία - Νέα ευρήματα «δείχνουν» το υπερβολικό βάρος ως τον υπεύθυνο για σοβαρές διαταραχές της λειτουργίας του εγκεφάλου

220713142102_lipara_fagita
Κακά τα ψέματα. Τα αγαπημένα μας φαγητά είναι τις περισσότερες φορές εκείνα που βλάπτουν, καθώς είναι πλούσια σε λιπαρά και πτωχά σε θρεπτικές ουσίες. Κι ενώ είναι τόσο νόστιμα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν τώρα άλλον έναν σημαντικό λόγο για να τα αποφεύγουμε: Τα λιπαρά φαγητά επιδεινώνουν σημαντικά τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια διεθνής μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Metabolic Brain Disease. Οι ερευνητές από την Αυστραλία και την Κίνα, με επικεφαλής τους νευροεπιστήμονες της UniSA, τον καθηγητή Xin-Fu Zhou και την αναπληρώτρια καθηγήτρια Larisa Bobrovskaya, διεξήγαγαν πειράματα σε ποντίκια, σιτίζοντάς τα με μια δίαιτα πλούσια σε λιπαρά για 30 εβδομάδες. Μετά το πέρας της πειραματικής περιόδου, διαπιστώθηκε μια σαφής συσχέτιση μεταξύ αυτής της διατροφής και της εμφάνισης διάφορων παθήσεων, όπως ο διαβήτης, το άγχος και η κατάθλιψη, αλλά και η επιδείνωση άλλων, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ και η γνωστική λειτουργία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης