Το χρυσαφένιο μπαχαρικό που μειώνει τα τριγλυκερίδια και καταπολεμά τη φλεγμονή

Το χρυσαφένιο μπαχαρικό που μειώνει τα τριγλυκερίδια και καταπολεμά τη φλεγμονή

Το μπαχαρικό που χαρίζει γεύση στα πιάτα μας ετοιμάζεται να γίνει μια από τις κορυφαίες γαστρονομικές τάσεις για το 2022. Ανακαλύψτε γιατί είναι τόσο σημαντικό για την υγεία μας

220704170703_kourkoumas
Ένα χρυσοκίτρινο μπαχαρικό, που ετοιμάζεται να γίνει μια από τις κορυφαίες γαστρονομικές τάσεις για το 2022, έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των ερευνητών, καθώς εκτός από το να εμπλουτίζει τη γεύση πολλών διαφορετικών πιάτων, «κρύβει» σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Ο κουρκουμάς, που ανήκει στη διατροφική οικογένεια του τζίντζερ, δεν αποτελεί καινούρια ανακάλυψη. Αντιθέτως, είναι γνωστός στους ανθρώπους από την αρχαιότητα, καθώς χρησιμοποιούσαν αυτό το μπαχαρικό με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, όπως ως γευστική προσθήκη σε πιάτα, συστατικό σε βαφές, αλλά και ως θεραπευτικό μέσο για διάφορα προβλήματα υγείας. Ο κουρκουμάς είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ασία και απαντάται συχνά σε πιάτα της Ινδίας και της Μέσης Ανατολής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκος, αποξηραμένος ή αλεσμένος. Το σίγουρο είναι ένα, σύμφωνα με τους ειδικούς: Ο κουρκουμάς έχει πολλά να προσφέρει στον οργανισμό σας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης