Πονοκέφαλος: Ποιοι ταλαιπωρούνται ακόμη και τις μισές μέρες του μήνα

Πονοκέφαλος: Ποιοι ταλαιπωρούνται ακόμη και τις μισές μέρες του μήνα

Νεότερη ανασκόπηση θέτει υπό το μικροσκόπιο τον επιπολασμό των πονοκεφάλων, ο οποίος τείνει να λάβει επίπεδα πανδημίας, με σχεδόν έναν στους δύο να υποφέρει συστηματικά

220412121754_headache
«Δεν μπορώ, έχω πονοκέφαλο», μια φράση που απ’ ότι αναδεικνύουν τα νεότερα στοιχεία χρησιμοποιείται σχεδόν απ’ όλους. Σύμφωνα με νεότερη ανασκόπηση ερευνών, το 52% του παγκόσμιου πληθυσμού επηρεάζεται από κάποια διαταραχή πονοκεφάλου ετησίως, με το 14% να υποφέρει από ημικρανίες, δηλαδή ένας στους 7. Η ανασκόπηση δημοσιεύτηκε στο The Journal of Headache and Pain.

Ειδικότερα, η επιστημονική ομάδα από το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας, ανέτρεξε σε 357 δημοσιευμένες έρευνες από το 1961 έως το 2020, έτσι ώστε να αξιολογήσουν τη συχνότητα του πονοκεφάλου. Οι μελέτες αφορούσαν σε διαφορετικές ηλικίες: από 20 εώς 65 ετών, αλλά και εφήβων και παιδιών έως 5 ετών και άνω των 65 ετών. Επιπλέον, συνυπολόγισαν τη μέθοδο της κάθε έρευνας, έτσι ώστε να χαρτογραφήσουν τις διαφορές τους και τον τρόπο με τον οποίο συνδέονται με εκτιμήσεις στον επιπολασμό της κεφαλαλγίας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης