Γρίπη – Καινοτομία: Έρχεται «εύκολο» εμβόλιο με ευρεία κάλυψη

Γρίπη – Καινοτομία: Έρχεται «εύκολο» εμβόλιο με ευρεία κάλυψη

Ισχυρή προστασία από τη γρίπη υπόσχεται το ενδορρινικό αντιγριπικό εμβόλιο που δοκιμάζεται επί του παρόντος πειραματικά. Δείτε που υπερέχει σε σχέση με τα κλασικά εμβόλια

211117121547_happypande
Ισχυρή προστασία ενάντια στα διάφορα στελέχη του ιού της γρίπης προσφέρει το ρινικό εμβόλιο από νανοσωματίδια που ενισχύουν την ανοσολογική απόκριση, σύμφωνα με ερευνητές του Ινστιτούτου Βιοιατρικών Επιστημών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Τζόρτζια.

Το ενδορρινικό εμβόλιο συνέβαλε σε πολύπλευρες ανοσολογικές αποκρίσεις οδηγώντας σε ισχυρή προστασία έναντι της γρίπης σε ποντίκια, στο πλαίσιο της έρευνας που δημοσιεύθηκε στο ACS Applied Materials & Interfaces. Αποτελείται από τα νανοσωματίδια PEI-HA/CpG . Πιο συγκεκριμένα, το PEI (πολυαιθυλενιμίνη) ένα ανθεκτικό και ευέλικτο σύστημα χορήγησης που μπορεί να μεταφέρει αντιγόνα (αιμοσυγκολλητίνη HA) που προκαλούν ανοσολογική απόκριση στον οργανισμό και τα βοηθητικά (CpG) που ενισχύουν την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού σε ένα αντιγόνο για βέλτιστη ανοσοενίσχυση. Αυτές οι ανοσολογικές αποκρίσεις είχαν μεγάλη διάρκεια, παρουσιάζοντας ανοσία στον ιό της γρίπης ακόμα και 6 μήνες μετά την ανοσοποίηση.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης