Θηλώματα και ξανθελάσματα: Η μέθοδος που τα σβήνει από τα μάτια

Θηλώματα και ξανθελάσματα: Η μέθοδος που τα σβήνει από τα μάτια

Tα θηλώματα και τα ξανθελάσματα στα μάτια μπορεί να είναι διαφορετικής αιτιολογίας μεν, αλλά μπορούν να «εξαφανιστούν» αναίμακτα σε μία μόνο συνεδρία με την ίδια μέθοδο εξηγεί η δρ Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, Πλαστική Χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS)

matia2
Η περιοχή των ματιών και των βλεφάρων παίζει κεντρικό ρόλο στην εικόνα του προσώπου, επηρεάζοντας την ψυχολογία των ατόμων και την αλληλεπίδρασή τους με τους άλλους.

Οι δερματικές βλάβες που εντοπίζονται στα βλέφαρα, πολλές φορές αποτελούν ένα αισθητικό μόνο πρόβλημα, το οποίο όμως συχνά μειώνει την αυτοπεποίθηση και «μπλοκάρει» τις κοινωνικές σχέσεις.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται τα θηλώματα και τα ξανθελάσματα τα οποία, αν και είναι διαφορετικής αιτιολογίας και μορφολογίας, μπορούν να «εξαφανιστούν» με την ίδια μέθοδο, αναίμακτα, σε μία μόνο συνεδρία.

Θηλώματα

Κλείσιμο
Τα θηλώματα είναι καλοήθη ογκίδια του δέρματος, τα οποία εκτός από τα βλέφαρα μπορεί να εμφανιστούν και σε άλλα σημεία του σώματος. Είναι μικρά, στρογγυλά, με λεία ή μυρμηκιώδη -σαν κουνουπίδι- επιφάνεια. Έχουν συνήθως το χρώμα του δέρματος, αλλά μπορεί να είναι και ροζ, καστανά ή ακόμη και καφέ. Είναι ιογενούς αιτιολογίας και οφείλονται στον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων, τον HPV.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης