Αντιβιοτικά: Τρία top tips για τη σωστή χρήση τους

Αντιβιοτικά: Τρία top tips για τη σωστή χρήση τους

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει για κάποιον που με ελάχιστα συμπτώματα ξεκίνησε να λαμβάνει αντιβιοτικά; Δυστυχώς όμως, η συνεχής και αλόγιστη χρήση τους μπορεί να αποβεί επιζήμια. Γι'αυτό και σας παρουσιάζουμε τα κορυφαία μυστικά της ορθής λήψης αντιβιοτικών

211025172803_antibiotics
Η χρήση των αντιβιοτικών κρίνεται ιδιαίτερα καθοριστική όχι μόνο σε περιπτώσεις κάποιας λοίμωξης του αναπνευστικού αλλά και σε άλλες περιπτώσεις όπως λοιμώξεις του αυτιού και των δοντιών, πάντοτε με δεδομένο ότι έχουν προκληθεί από βακτήρια και όχι από ιούς. Ωστόσο, κατά την περσινή χρονιά, η χώρα μας αποδείχτηκε πρωταθλήτρια στη χρήση αντιβιοτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Η αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών όμως μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλά προβλήματα, όπως στην αντοχή στα αντιβιοτικά, την εξασθένιση δηλαδή της αποτελεσματικότητάς τους στον οργανισμό μας ενάντια στα βακτήρια που είναι σχεδιασμένα να εξουδετερώνουν.

Πώς όμως θα χρησιμοποιήσουμε ορθά; Οι παρακάτω χρήσιμες συμβουλές σας δείχνουν το σωστό δρόμο σχετικά με τη σωστή χρήση τους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης