Υπέρταση: Επτά αποτελεσματικοί τρόποι να τη ρίξετε χαμηλά – Χωρίς φάρμακα

Υπέρταση: Επτά αποτελεσματικοί τρόποι να τη ρίξετε χαμηλά – Χωρίς φάρμακα

Μέσα από επτά παρεμβάσεις στην καθημερινότητά μας, μειώνουμε σημαντικά τον κίνδυνο υπέρτασης και διατηρούμε τον έλεγχο της αρτηριακής μας πίεσης, προφυλάσσοντας την καρδιά από ανεπιθύμητα συμβάντα. Διαβάστε ποιες είναι αυτές

210907184500_hypertension
Η υπέρταση, εκ των σημαντικότερων παραγόντων κινδύνου για καρδιοπάθεια και εγκεφαλικό επεισόδιο αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, Αν και η αρτηριακή πίεση επηρεάζεται από πλήθος παραγόντων όπως τα γονίδια, το ιατρικό ιστορικό (πχ νεφρική νόσος) και φαρμακευτικές αγωγές, στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι οι επιλογές μας που θα αυξήσουν ή μειώσουν τα επίπεδά της.

Για όποιον επιθυμεί να την έχει υπό έλεγχο, ακολουθούν επτά απλές και αποτελεσματικές κινήσεις για να το καταφέρει:

1. Μειώστε το αλάτι

Αν και απαραίτητο συστατικό για την εύρυθμη λειτουργεία του οργανισμού καθώς συντελεί στην εξισορρόπηση των σωματικών υγρών στο αίμα και τη ρύθμιση της πίεσης, η υπερκατανάλωσή του οδηγεί στα αντίθετα αποτελέσματα. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), η ημερήσια κατανάλωση αλατιού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 5 γρ για τη διατήρηση της πίεσης σε υγιή επίπεδα. Για μεγαλύτερη επιτυχία στην προσπάθειά σας, διαβάστε εδώ πότε καταναλώνετε περισσότερο αλάτι χωρίς να το καταλαβαίνετε αλλά και πώς να το ανατρέψετε.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης