Έμφραγμα: Γιατί συμβαίνει στους νέους – Ο παράγοντας που αυξάνει κατά 85% τον κίνδυνο

Έμφραγμα: Γιατί συμβαίνει στους νέους – Ο παράγοντας που αυξάνει κατά 85% τον κίνδυνο

Το κάπνισμα, η υψηλή αρτηριακή πίεση και το αυξημένο σωματικό βάρος είναι τρεις ευρέως γνωστοί παράγοντες που συνηγορούν στην εκδήλωση εμφράγματος - Ποιος είναι ο παράγοντας εκείνους που αυξάνει τις πιθανότητες για έμφραγμα πριν τα 45

201222163045_191230111900_emfragma-1280x720
Τα νεαρά θύματα των εμφραγμάτων είναι πιο πιθανό να είναι καπνιστές, παχύσαρκοι και να έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση ή διαβήτη, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. Η μελέτη δείχνει ότι, ενώ το οικογενειακό ιστορικό πρόωρου εμφράγματος συνδέεται με καρδιακά περιστατικά σε νεαρή ηλικία, δεν αποτελεί τον μόνο παράγοντα που συνεισφέρει σε αυτό.

«Τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη σημασία της πρόληψης του καπνίσματος και του πλεονάζοντος βάρους στα παιδιά και τους εφήβους προκειμένου να μειωθεί η πιθανότητα καρδιακών παθήσεων αργότερα στη ζωή τους. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τους λόγους των εμφραγμάτων σε νεαρούς ενήλικες από κοινωνικής πλευράς, λόγω των εργασιακών και οικογενειακών ευθυνών που τους συνοδεύουν. Ωστόσο, τα δεδομένα είναι περιορισμένα για τους προγνωστικούς παράγοντες εμφράγματος σε αυτή την ηλικιακή ομάδα», αναφέρει ο συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής στο Ινστιτούτο Έρευνας για την Καρδιακή Κυκλοφορία της Βρέμης, Harm Wienbergen.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης