Καρκίνος Πεπτικού Συστήματος: Ο παράγοντας που πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο

Καρκίνος Πεπτικού Συστήματος: Ο παράγοντας που πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο

Υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνων του πεπτικού συστήματος διατρέχουν οι άνθρωποι με αυξημένο σωματικό λίπος, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη - Τι ρόλο παίζει το ύψος και το βάρος

190506133622_stop_cancer-1280x720
Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διάφορων τύπων καρκίνου του πεπτικού συστήματος. Μάλιστα, η λιπώδης μάζα είναι το στοιχείο που αποτελεί τον βασικό παράγοντα κινδύνου που σχετίζεται με την παχυσαρκία για αυτούς τους τύπους καρκίνου, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσίευσαν στο PLOS Medicine ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και το Ινστιτούτο Institutet.

Προηγούμενες παρατηρητικές μελέτες έχουν δείξει ότι ο υψηλός Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) συνδέεται με διάφορους τύπους καρκίνου. Στην παρούσα μελέτη, πάντως, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από τη βρετανική Βιοτράπεζα και μια εκτενή διεθνή κοινοπραξία καθώς και τη μέθοδο της μενδελιανής τυχαιοποίησης προκειμένου να διερευνήσουν ποιοι τύποι καρκίνου συνδέονται αιτιωδώς με το μέγεθος του σώματος και πώς στοιχεία όπως η λιπώδης μάζα, ο ΔΜΣ και το ύψος επηρεάζουν αυτόν τον κίνδυνο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης