ΣΥΡΙΖΑ: Βολές ΝΔ κατά Κασσελάκη για «Πολακισμό» - Φίλια πυρά από Πολάκη για τους «επώνυμους»

ΣΥΡΙΖΑ: Βολές ΝΔ κατά Κασσελάκη για «Πολακισμό» - Φίλια πυρά από Πολάκη για τους «επώνυμους»

Περιοδεία του επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα μέρη του Μπελέρη

kasselakis_xr
Επιστροφή στην προεκλογική καθημερινότητα σε υψηλούς τόνους και παρά την εορταστική ατμόσφαιρα, επέλεξε χθες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, μεταβαίνοντας στην Ήπειρο. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ηγουμενίτσα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ περιόδευσε στην αγορά της πόλης και σε συνομιλία που είχε με κάτοικο της περιοχής τον διαβεβαίωσε ότι θα είναι πατριώτης στην πράξη και όχι στα λόγια, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πατριδοκάπηλοι υπάρχουν πάρα πολλοί... Κάποιοι που το παίζουν πατριώτες και θρησκευόμενοι συγκαλύπτουν εγκλήματα. Κυριολεκτικά εγκλήματα. Πάνε και φιλάνε τα χέρια μέσα στο Πάσχα αλλά ψηφίζουν και συγκαλύπτουν υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά...».

Η τελευταία αποστροφή του Στέφανου Κασσελάκη αρκούσε, για να προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση της ΝΔ, με τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Νίκο Ρωμανό να δηλώνει πως «μετά από τη μικρή ανάπαυλα των άγιων ημερών, ο κ. Κασσελάκης το πιάνει από εκεί που το άφησε!». «Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σε βίντεο, που ανήρτησε ο ίδιος στα σόσιαλ μίντια, ότι «Υπουργοί σκοτώνουν παιδιά». Η χυδαιότητα, η αθλιότητα και η κατηφόρα δεν έχουν τελειωμό!», πρόσθεσε ο κ. Ρωμανός.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d13ixo1tgphl)


Κλείσιμο
Ο ίδιος παρατήρησε ακόμη ότι «κάποτε τέτοιες δηλώσεις έκανε ο κ. Πολάκης και ζητούσαμε μάταια από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει αποστάσεις. Τώρα πια τις δηλώσεις αυτές τις κάνει η ίδια η ηγεσία, επιβεβαιώνοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη ο Πολακισμός δεν είναι μια συνιστώσα, αλλά είναι επίσημα η νέα ταυτότητα του κόμματος. Να τον χαίρονται».

Κατόπιν αυτού, σχεδόν ακαριαία αντέδρασε η Κουμουνδούρου, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της πως «καλό θα ήταν η «ευαισθησία» της Νέας Δημοκρατίας να μην περιορίζεται στις συζητήσεις που έχει με πολίτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, αλλά στο να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν σε όσους συντέλεσαν στο έγκλημα των Τεμπών».

«Θα ήταν πραγματικά πολύ διαφωτιστικό για τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει να κρύβεται στο Μαξίμου και να συνομιλεί με πολίτες αποκλειστικά και μόνο σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον και να ακολουθήσει το παράδειγμα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Να μιλήσει αδιαμεσολάβητα με τον κόσμο και να κατανοήσει τον θυμό που υπάρχει από την συγκάλυψη του εγκλήματος. Τότε ίσως καταλάβει πως πρέπει επιτέλους να σταματήσει να συγκαλύπτει το άλλο τζάκι του κόμματος του», κατέληξε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι… «επώνυμοι» και ο Πολάκης

Παρά τα περί «Πολακισμού», ωστόσο, η απόσταση ανάμεσα στην Ήπειρο, όπου περιοδεύει ο κ. Κασσελάκης και την Κρήτη, γενέτειρα του Παύλου Πολάκη φαίνεται να είναι αρκούντως μεγάλη, με το βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να προχωρά σε μια αινιγματική ανάρτηση τις ημέρες του Πάσχα, ταράζοντας τα συριζαϊκά ύδατα. Συνοδευόμενος από την υποψήφια Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δώρα Τσαμπάζη, ο κ. Πολάκης περιόδευσε στην εκλογική του περιφέρεια, σχολιάζοντας πως «ημερα το πρωι στην Κισσαμο και στις Βουκολιες… Με τον κοσμο… και την αδολη αγαπη του….Μονο με αυτους ,για αυτους και για παντα…Γιατι με καποιους επωνυμους ειδα πως διαβαινουν το Ρουβικωνα και προσκυνουν…. Ο λαος θα αποφασισει !!».

polakis_t_2


Προκαλώντας έκπληξη και απορία στους διαδικτυακούς φίλους του, ο κ. Πολάκης διευκρίνισε, ερωτώμενος, πως εννοεί «τοπικούς παράγοντες», με αρκετούς εντός ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο η αιχμή να αφορά τον ξάδελφο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και υποψήφιο Ευρωβουλευτή από την Κρήτη, Βασίλη Κασσελάκη.

polakis_t_1


Τα «κακά παιδιά» του ΣΥΡΙΖΑ

Άλλωστε, είχε προηγηθεί ανήμερα το Μεγάλο Σάββατο μια στιχομυθία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Κέρκυρα, όταν συνομιλώντας με έναν πολίτη, ο κ. Κασσελάκης είχε αναφέρει πως «εγώ ένα πράγμα μπορώ να σου εγγυηθώ. Ότι η μελλοντική ηγετική ομάδα του κόμματος θα είναι καλά παιδιά», συμπληρώνοντας μάλιστα πως «και πολλοί δεν ήταν καλά παιδιά», αναφερόμενος σε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παρά το κλίμα ενότητας που επιχειρούν να διατηρήσουν τα κορυφαία στελέχη ενόψει των Ευρωεκλογών, τηρώντας ένα άτυπο μορατόριουμ με την ηγεσία, ο παραπάνω χαρακτηρισμός του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προκάλεσε νέα κύματα δυσφορίας, σε μια στιγμή που «καμία ψήφος δεν μας περισσεύει», όπως τόνιζαν κομματικά στελέχη.

O Στέφανος Κασσελάκης συνομιλεί με πολίτες στην Κέρκυρα


Στο προπύργιο του Τσίπρα

Προσηλωμένοι στον εκλογικό στόχο, πάντως, υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, όπως οι Μάριος Κάτσης, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και Ολυμπία Τελιγιορίδου, αν και από την «παλιά φρουρά», συνόδευαν χθες τον Στέφανο Κασσελάκη στη Θεσπρωτία, μαζί με την Αντιπρόεδρο της Βουλευτής και Βουλευτή Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη. Η κ. Γεροβασίλη θα συνοδεύει, άλλωστε, σήμερα και στην Άρτα τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος θα βρεθεί στον τόπο καταγωγής του Αλέξη Τσίπρα. «Δεν έχει φύγει ποτέ ο Αλέξης Τσίπρας. Ποτέ δεν έφυγε. Αυτό το οποίο έκανε είναι ότι άφησε ένα νέο κύμα ανανέωσης στο κόμμα, για το οποίο κόμμα είναι σημαία μας» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο OPEN ο κ. Κασσελάκης, σταχυολογώντας για τον προκάτοχό του ότι του άρεσε «η απλότητά του. Πολύ απλός. Δεν θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο από τον άλλον και σε αυτό, πιστεύω, είμαστε το ίδιο. Και γι' αυτό πιστεύω δεν έχουμε αλλάξει, ούτε εγώ ούτε ο Τάιλερ το τελευταίο εξάμηνο». «Έξι μήνες είμαι στο τιμόνι του κόμματος, φαίνεται ένας αιώνας, λες και είναι ένας αιώνας, αλλά είναι μόνο έξι μήνες» συμπλήρωσε για τον εαυτό του, καταλήγοντας πως «πολλές φράσεις του Αλέξη μου αρέσουν, όπως και η φράση "επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"».


Στα μέρη του Μπελέρη

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη είναι αύριο τα Γιάννενα, από όπου, κατά πληροφορίες, θα μεταβεί στη Βόρειο Ήπειρο, συναντώντας εκπροσώπους της μειονότητας στην περιοχή της Δρόπολης, «ορμητήριο» του Φρέντυ Μπελέρη.



Ειδήσεις σήμερα

Επτά νεκροί, κάπου 40 ακόμη παγιδευμένοι στα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε στη Νότια Αφρική

Οι επιλογές ήταν περιορισμένες και τον έριξαν στον τάκο του Survivor - Δείτε βίντεο

H 24χρονη δασκάλα που κατηγορείται για αποπλάνηση 11χρονου είχε φέρει δίπλα της το θρανίο του για να τον ακουμπάει στο μάθημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης