Να τι τρώνε όσοι έχουν χαμηλή χοληστερόλη, ουρικό οξύ και υγιές ήπαρ

Να τι τρώνε όσοι έχουν χαμηλή χοληστερόλη, ουρικό οξύ και υγιές ήπαρ

Τα πλεονεκτήματα των χορτοφάγων σε σύγκριση με τους κρεατοφάγους αναδεικνύει μια συγχρονική μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης αναλύοντας το προφίλ των βιοδεικτών της υγείας τους

210506212915_vegeterians__1_
Η κλιματική αλλαγή αλλά και τα δικαιώματα των ζώων είναι μόλις δύο από τους λόγους που αρκετοί άνθρωποι στρέφονται προς τη χορτοφαγική διατροφή. Η βελτίωση της υγείας τους όμως είναι ένας τρίτος λόγος, κάτι που ήδη έχει αποδειχθεί από πλήθος ερευνών και ερευντάται συνεχώς. Ακόμα μια έρευνα έρχεται να ενισχύσει αυτά τα δεδομένα καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της, οι χορτοφάγοι εμφανίζουν πιο υγιείς βιοδείκτες σε σύγκριση με τους κρεατοφάγους. Η έρευνα θα παρουσιαστεί στο ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παχυσαρκία.

Τι σημαίνει αυτό; Οι βιοδείκτες αντικατοπτρίζουν την κατάσταση της υγείας και σχετίζονται με την πρόληψη του καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων αλλά και ασθένειες σχετιζόμενες με την ηλικία και άλλες χρόνιες παθήσεις. Έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως από τους επιστήμονες για να εκτιμήσουν την επίδραση της διατροφής στην υγεία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης