H διατροφή που προφυλάσσει από κορωνοϊό και καρδιαγγειακές παθήσεις

Επιλέγοντας τρόφιμα φυτικής προέλευσης και αποκλείοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα από τη διατροφή μας όχι μόνο διατηρούμε την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς, αλλά δημιουργούμε μια ασπίδα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό

Ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα καθώς και όσοι πάσχουν από κάποιο υποκείμενο νόσημα όπως σακχαρώδη διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση ή παχυσαρκία έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να νοσήσουν με Covid-19. Μια πρόσφατη έρευνα με επικεφαλής τον Δρ. Kim Williams, καρδιολόγο του ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Rush, προσθέτει την καθοριστική σημασία της χορτοφαγικής διατροφής τόσο για την μείωση εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων όσο και για τη θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος απέναντι στον κορωνοϊό: «Αν πραγματικά θέλετε να αποφύγετε μια άσχημη έκβαση από καρδιαγγειακά αίτια ή ακόμα και τη νόσο COVID-19, αυτή είναι η ώρα να αλλάξετε τη διατροφή σας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr