Τα επικίνδυνα τρόφιμα που προκαλούν φλεγμονή και εξασθενούν την άμυνα του οργανισμού

Τα επικίνδυνα τρόφιμα που προκαλούν φλεγμονή και εξασθενούν την άμυνα του οργανισμού

Τον τρόπο με τον οποίο η φρουκτόζη σχετίζεται με την ανάπτυξη διαβήτη και παχυσαρκίας αναλύουν οι επιστήμονες σε νέα τους μελέτη. Οι ειδικοί διερευνούν τους κινδύνους που επιφέρει η υψηλή κατανάλωση της ένωσης αυτής που αποτελεί τη βάση για την παραγωγή αμυλοσιρόπιων υψηλής συγκέντρωσης φρουκτόζης που χρησιμοποιούνται ευρύτατα σε αναψυκτικά και επεξεργασμένα τρόφιμα

210222192213_sweet-1280x720
Νέα μελέτη από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Swansea σε συνεργασία με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Bristol και του Ινστιτούτου Francis Crick του Λονδίνου υποδεικνύει ότι η κατανάλωση υψηλών ποσοτήτων φρουκτόζης μπορεί να αποτρέψει την σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου, με τρόπους που μέχρι τώρα δεν είχαν γίνει γνωστοί.

Η φρουκτόζη ως βασικό συστατικό των αμυλοσιρόπιων υψηλής συγκέντρωσης φρουκτόζης βρίσκεται συχνά στα σακχαρούχα ποτά, τα γλυκά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα και χρησιμοποιείται εκτενώς στην βιομηχανία παραγωγής τροφίμων. Σχετίζεται με την παχυσαρκία, τον διαβήτη τύπου 2 και τη μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος, ενώ η πρόσληψή της έχει αυξηθεί σημαντικά στον ανεπτυγμένο κόσμο τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, οι γνώσεις σχετικά με τις επιπτώσεις της φρουκτόζης στο ανοσοποιητικών σύστημα των ανθρώπων που την καταναλώνουν σε μεγάλες ποσότητες ήταν περιορισμένες μέχρι σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης