Αντίβαρο στη μοναξιά και σύμμαχος της υγείας – Και όμως δεν φαντάζεστε τι μπορεί να είναι

Αντίβαρο στη μοναξιά και σύμμαχος της υγείας – Και όμως δεν φαντάζεστε τι μπορεί να είναι

Ενδιαφέρουσα μελέτη από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο και το Πανεπιστήμιο της Ρώμης La Sapienza, κατέληξε σε συγκεκριμένα στοιχεία της προσωπικότητας που μπορούν να συμβάλουν στη διαχείριση της μοναξιάς

191113211111_old-1280x720
«Η αδιαμφισβήτητη απόδειξη σοφίας είναι η συνεχώς καλή διάθεση». Τη ρήση του Γάλλου φιλόσοφου Michel de Montaigne φαίνεται πως επιβεβαιώνουν πρόσφατα επιστημονικά ευρήματα που ανέδειξαν την αντιστρόφως ανάλογη σχέση μεταξύ σοφίας και μοναξιάς. Εν μέσω πανδημίας, με την κοινωνική απόσταση αναγκαία και τις ευπαθείς ομάδες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ειδικών για την προστασία τους από τον νέο κορωνοϊό, η μελέτη που βασίστηκε σε μεσήλικες (50-65 ετών) και υπερήλικες (άνω των 90 ετών), αναδεικνύει ένα σημαντικό αντίβαρο και σύμμαχο έναντι της μοναξιάς.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί επί δεκαετίες του ειδικούς. Το αίσθημα της απομόνωσης είτε η ανεπάρκεια σε ουσιαστικές διαπροσωπικές και κοινωνικές σχέσεις, όπως ορίζεται εν προκειμένω η μοναξιά, προσδίδουν αρνητικό πρόσημο στο γήρας και έχουν συνδεθεί με φτωχή υγεία για όσους τα βιώνουν.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης