Πέντε νόσοι που βελτιώνονται θεαματικά με απώλεια βάρους μόλις κατά 13%

Πέντε νόσοι που βελτιώνονται θεαματικά με απώλεια βάρους μόλις κατά 13%

Σε εντυπωσιακή μείωση του κινδύνου που διατρέχουν υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα να εκδηλώσουν σχετιζόμενα σοβαρά νοσήματα μπορεί να οδηγήσει η απώλεια βάρους κατά 13%, όπως αποτυπώνει νέα μελέτη. Ποιες νόσους μπορούμε να αποφύγουμε

200902184511_weight_loss
Υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα που έχασαν κατά μέσο όρο 13% του αρχικού τους βάρους «είδαν» να μειώνεται εντυπωσιακά ο σχετικός κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, και συγκεκριμένα κατά 42% -44%, υπνικής άπνοιας κατά 22% -27%, υψηλής αρτηριακής πίεσης κατά 18%-25%, και δυσλιπιδαιμίας (μη φυσιολογικά επίπεδα χοληστερόλης και άλλων λιπιδίων στο αίμα) κατά 20-22%, σύμφωνα με τα ευρήματα μελέτης παρατήρησης για πάνω από μισό εκατομμύριο ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη του είδους που έρχεται να ποσοτικοποιήσει τα οφέλη της εκούσιας απώλειας βάρους, όχι ως απόρροια νόσου, στον κίνδυνο εκδήλωσης νοσημάτων που σχετίζονται με την παχυσαρκία και το υπερβολικό βάρος. Η μελέτη παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Συνέδριο για την Παχυσαρκία (ECOICO 2020) που διεξήχθη φέτος διαδικτυακά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης