Να γιατί κάποιοι τρώνε και δεν παχαίνουν ποτέ

Να γιατί κάποιοι τρώνε και δεν παχαίνουν ποτέ

Την ώρα που κάποιοι κάνουν δίαιτα και ασκούνται σκληρά στο γυμναστήριο για να διατηρήσουν ή να χάσουν βάρος, κάποιοι άλλοι παραμένουν αδύνατοι χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και χωρίς να προσέχουν τι τρώνε – Πώς γίνεται;

200522135759_weight-1280x720__1_
Σε μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Cell, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια γονιδιακή βάση δεδομένων με στοιχεία περισσότερων από 47.000 ανθρώπων στην Εσθονία για να εντοπίσουν ένα γονίδιο που συνδέεται με το αδυνάτισμα και μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο στην αντίσταση στην αύξηση του βάρους σε αυτούς τους μεταβολικά υγιείς, αδύνατους ανθρώπους. Έδειξαν, λοιπόν, ότι η διαγραφή του γονιδίου αυτού συνεπάγεται πιο αδύνατες μύγες και ποντίκια και βρήκαν ότι η έκφρασή του στον εγκέφαλο μπορεί να εμπλέκεται στη ρύθμιση της δαπάνης ενέργειας.

«Όλοι έχουμε στο περιβάλλον μας ένα άτομο που τρώει ό,τι θέλει και παραμένει μεταβολικά υγιές. Τρώει πολύ, δεν γυμνάζεται συχνά, παρόλα αυτά δεν παίρνει βάρος. Αυτά τα άτομα αποτελούν το 1% του πληθυσμού», αναφέρει ο επικεφαλής συγγραφέας, Josef Penninger, καθηγητής γενετικής στο Πανεπιστήμιο British Columbia.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης