Εν μέσω πανδημίας οι ΗΠΑ δέχονται και νέα επίθεση από μεγάλες απειλητικές σαύρες

Εν μέσω πανδημίας οι ΗΠΑ δέχονται και νέα επίθεση από μεγάλες απειλητικές σαύρες

Οι σαύρες εντοπίστηκαν τη Νότια Αμερική και από εκει άρχισαν να εξαπλώνονται - Οι Αρχές της Τζόρτζια έχουν ενημερώσει τους κατοίκους να ελέγξουν τους κήπους τους και εάν βρουν αυγά σαύρας να ειδοποιήσουν αμέσως την αστυνομία

savra
Πρώτα οι τεράστιες σφήκες από την Ασία και στη συνέχεια η μεγάλη ασπρόμαυρη σαύρα...σε μικρό χρονικό διάστημα οι ΗΠΑ δέχθηκαν δύο, όχι και τόσο αναμενόμενες, επιθέσεις.

Have You Seen Tegus in the Wild in Georgia?


Στη χώρα, που αυτή τη στιγμή πλήττεται στο μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με τις υπόλοιπες του κόσμου από την πανδημία του κορωνοϊού, έφτασαν αρχικά οι σφήκες - «δολοφόνοι», καταστρέφοντας τα μελίσσια, και λίγο αργότερα ένα είδος μεγάλης σαύρας, συγκεκριμένα το είδος tegus, το οποίο καταβροχθίζει από σκουπίδια σε κατοικημένες περιοχές μέχρι μικρούς αλιγάτορες και χελώνες.

Οι σαύρες εντοπίστηκαν τη Νότια Αμερική και από εκει άρχισαν να εξαπλώνονται.

Οι Αρχές της Τζόρτζια έχουν ενημερώσει τους κατοίκους να ελέγξουν τους κήπους τους και εάν βρουν αυγά σαύρας να ειδοποιήσουν αμέσως την αστυνομία.

Κλείσιμο
Το συγκεκριμένο είδος, πάντως, δεν είναι επιθετικό προς τον άνθρωπο.

Το ασπρόμαυρο tegu είναι εγγενές στη Βραζιλία, την Παραγουάη, την Ουρουγουάη και την Αργεντινή, ενώ εικάζεται ότι εμφανίστηκε στις ΗΠΑ από το εμπόριο εξωτικών κατοικίδιων ζώων.

«Τρώνε σχεδόν οτιδήποτε θέλουν. Φυτά και ζώα. Ένα από τα αγαπημένα τους φαγητό είναι αυγά από ζώα που φωλιάζουν στο έδαφος, όπως χελώνες και αλιγάτορες» λένε οι ερπετολόγοι της περιοχής.

Ειδήσεις σήμερα:

Κατέληξε 62χρονος στον «Ευαγγελισμό» - 156 τα θύματα

Υπόθεση Σειραγάκη: Να επιστρέψει στη φυλακή ζητά η εισαγγελέας

Έκθεση-«βόμβα» στα χέρια της CIA: Η Κίνα έκρυβε την αλήθεια για τον κορωνοϊό και εισήγαγε 56.000.000 αναπνευστήρες και μάσκες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης