Κορωνοϊός: Βερολίνο και Πεκίνο κατά Τραμπ για το πάγωμα στη χρηματοδότηση του ΠΟΥ

Κορωνοϊός: Βερολίνο και Πεκίνο κατά Τραμπ για το πάγωμα στη χρηματοδότηση του ΠΟΥ

«Η ενίσχυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αποτελεί μία από τις καλύτερες επενδύσεις, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας -  Η Κίνα προειδοποιεί ότι η απόφαση των ΗΠΑ θα επηρεάσει όλες τις χώρες του κόσμου

trump
«Η ενίσχυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αποτελεί μία από τις καλύτερες επενδύσεις, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, ρίχνοντας το γάντι στον Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες αφότου o Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ αναστέλλουν τη χρηματοδότηση του οργανισμού.

«Η απόδοση ευθυνών δεν βοηθά. Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα», τόνισε ο Μάας στο Twitter «Πρέπει να συνεργαστούμε στενά κατά του COVID-19. Μία από τις καλύτερες επενδύσεις είναι να ενισχυθούν τα Ηνωμένη Έθνη, κυρίως ο υποχρηματοδοτούμενος ΠΟΥ, για παράδειγμα, για την ανάπτυξη και τη διανομή τεστ και εμβολίων», πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος με το Βερολίνο και η Κίνα, η οποία ζήτησε από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιζιάν δήλωσε ότι η πανδημία, που έχει μολύνει σχεδόν 2 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, βρίσκεται σε κομβικό σημείο και προειδοποίησε ότι η απόφαση των ΗΠΑ θα επηρεάσει όλες τις χώρες του κόσμου.



Ειδήσεις σήμερα:

Αυτοψία του protothema.gr σε αποθήκη του ΣΔΟΕ με 8 τόνους κατασχεμένα αντισηπτικα - Δείτε βίντεο

Δείτε σε χάρτες τι καιρό θα έχουμε μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα: Ήλιος και 27άρια, χωρίς παραδοσιακό ψήσιμο οβελία

«Βράζουν» οι ειδικοί με τον Τραμπ: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας το «ψαλίδι» στον ΠΟΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης