Κορωνοϊός: Έλληνας που ζει στην Νέα Υόρκη χαρακτηρίζει «τανία τρόμου» τα όσα ζουν

Κορωνοϊός: Έλληνας που ζει στην Νέα Υόρκη χαρακτηρίζει «τανία τρόμου» τα όσα ζουν

Ο Γιώργος Καλογερόπουλος μιλά για τον κορωνοϊό και περιγράφει πως η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ μετατράπηκε σε πόλη... φάντασμα

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ_ΓΙΩΡΓΟΣ
Την ώρα που οι ΗΠΑ μετρούν χιλιάδες θύματα από τον κορωνοϊό, η Νέα Υόρκη είναι η πόλη που μαστίζεται περισσότερο από τον φονικό covid-19. Εκεί ζούν χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν έρθει αντιμέτωποι με τον φονικό ιό. Ένας από αυτούς είναι και ο πασίνωστος φωτογράφος Γιώργος Καλογερόπουλος ο οποίος βρίσκεται στη λίστα των 100 καλύτερων φωτογράφων του κόσμου.
manxatan5
Με την φωτογραφική του μηχανή έχει απαθανατίσει εικόνες από την έρημη μεγαλούπολη, εικόνες δίχως στάλα ζωής από την επονομαζόμενη και «πόλη που δεν κοιμάται ποτέ». Μόνο που τώρα η Νέα Υόρκη μοιάζει περισσότερο με πόλη – φαντασμα παρά με το κέντρο της γης όπου πολίτες απ΄’ολόκληρο τον κόσμο ζουν και εργάζονται εκεί.

new_york_off_6




manxatan6






Ο κ. Καλογερόπουλος μίλησε στο protothema.gr για την κατάσταση εκεί χαρακτηρίζοντάς την σαν ταινία τρόμου στην οποία πρωταγωνιστές είναι εκατομμύρια άνθρωποι: «Η κατάσταση τώρα στην πόλη είναι παράξενη. Το Μανχάτταν είναι σχεδόν άδειο, αν και τις 3 τελευταίες ημέρες που έχει καλό καιρό βλέπεις κάποιες φιγούρες διάσπαρτες. Είναι σαν να παίζεις σε ταινία , σαν αυτές τις αμερικανιές που όλα τα ακραία συμβαίνουν εδώ και στο τέλος όλα καλά. Είναι τόσο πρωτόγνωρο και άγνωστο όλο αυτό που φοβάσαι και αδιαφορείς ταυτόχρονα. Αν εξαιρέσεις λοιπόν την άδεια πόλη και δεν βλέπεις τα νέα στην τηλεόραση νομίζεις απλά πως όλο αυτό το ονειρεύεσαι. Η πόλη είναι πολύχρωμη, πολύβουη, πολύκοσμη στα κανονικά της και τώρα είναι απλά άλλη. Φοβάμαι μη βλάψω κάποιον, κάποιους άλλους, αυτό είναι που με τρομάζει πιο πολύ» λέει και επισημαίνει όσον αφορά την στάση αλλά και τα όσα ακούγονται για τον Ντόναλντ Τράμπ: «Ο καθένας έχει την άποψη του, όπως σε όλα τα θέματα, εντιαύτη περιπτώσει, εξαρτάται ποιον ακολουθείς πολιτικά για να κατηγορήσεις ή όχι για τις καθυστερήσεις που ομολογουμένως υπήρξαν από την αρχή που έγινε γνωστή η πανδημία. Αν ακούς τον πρόεδρο, μπορεί σε λίγες ημέρες να χοροπηδάμε πάλι ξέγνοιαστοι στα λιβάδια, αν ακούς τον κυβερνήτη τρομάζεις η αλήθεια είναι και συνάμα κατηγορείς τον πρόεδρο πού φάνηκε και συνεχίζει να είναι ανεπαρκής στην όλη διαχείρηση του προβλήματος, αν πάλι ακούς τον δήμαρχο κλειδαμπαρώνεσαι στο σπίτι και γράφεις και μια διαθήκη καλού κακού. Η αλήθεια είναι πως αργήσαμε να πάρουμε σοβαρά το τι συμβαίνει μιας και μέχρι πριν τρεις εβδομάδες δεν είχε αλλάξει το παραμικρό την καθημερινότητα μας. Τώρα ξέρουμε».

manxatan7
Κλείσιμο
Όσον αφορά την κατάσταση στα νοσοκομεία ο κ. Καλογερόπουλος τονίζει: «Δεν είμαι γιατρός ούτε νοσηλευτής να γνωρίζω τι πραγματικά συμβαίνει, ούτε έχει χρειαστεί αυτό τον καιρό να επισκεφτώ κάποιο από τα νοσοκομεία, γνωρίζω λοιπόν ότι και εσείς. Βλέπω όμως το νοσοκομειακό καράβι που έχει δέσει στο Τσέλσι και τις σκηνές που έχουν στηθεί στο Σέντραλ Πάρκ και καταλαβαίνω πως κάτι περιμένουμε σοβαρότερο. Ελπίζω να διαψευστούμε όλοι».

new_york_off_5







Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Εκθεσιακό κέντρο μετατράπηκε σε νοσοκομείο στο Λονδίνο - Εισήχθησαν οι πρώτοι ασθενείς

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Παραβίασε το μέτρο για να μην τον... χωρίσει η κοπέλα του!

Google doodle - Κορωνοϊός: «Γιατροί, νοσοκόμοι και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, σας ευχαριστούμε»








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης