Κέιτ και Μέγκαν: «Ψυχρός πόλεμος» στο Αββαείο του Ουέστμινστερ

Κέιτ και Μέγκαν: «Ψυχρός πόλεμος» στο Αββαείο του Ουέστμινστερ

Το παρασκήνιο στη λειτουργία για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας - Έξαλλοι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επειδή δεν κλήθηκαν στην βασιλική πομπή της βασίλισσας - Πώς ο Ουίλιαμ και η Κέιτ μεσολάβησαν για να μην εκτεθεί η βασιλική οικογένεια

middleton-markle5454
Ήταν η τελευταία δημόσια εμφάνιση του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ ως μέλη του στενού πυρήνα της βασιλικής οικογένειας, καθώς το Megxit θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου και το ζευγάρι θα ξεκινήσει τη νέα του ζωή στον Καναδά. Όμως, αυτή η εμφάνιση κινδύνευσε να εξελιχθεί σε βασιλική αντιπαράθεση, αν δεν επενέβαιναν την τελευταία στιγμή ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον.

Την Δευτέρα σύσσωμη η βασιλική οικογένεια παρέστη στο Αββαείο του Ουέστμινστερ για την ετήσια λειτουργία της Ημέρας της Κοινοπολιτείας, στην οποία έδωσαν το παρών ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, η σύντροφός του Κάρι Σίμοντς, μέλη του υπουργικού συμβουλίου και αντιπρόσωποι από τα 54 κράτη της Κοινοπολιτείας.

Όμως, αν και το προηγούμενο έτος ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ, συμμετείχαν στην βασιλική πομπή εισόδου της βασίλισσας στο Αββαείο του Ουέστμινστερ μαζί με άλλα εξέχοντα μέλη της βασιλικής οικογένειας, φέτος έγινε γνωστό πως ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα πάρουν μέρος στην πομπή, γεγονός που εξόργισε το ζευγάρι, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο.

Στην πομπή θα συμμετείχαν ο πρίγκιπας Κάρολος και διάδοχος του θρόνου, η σύζυγός του Καμίλα και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον.

Αντίθετα, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ είχε προβλεφθεί να εισέλθουν νωρίτερα στον χώρο και να καθίσουν στις θέσεις τους.

Κλείσιμο
Όταν έγινε γνωστό πως ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είναι έξαλλοι με την απόφαση του παλατιού, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν και οι ίδιοι στην βασιλική πομπή, προκειμένου να αποσοβηθεί μια ακόμα αντιπαράθεση, στους κόλπους της οικογένειας των γαλαζοαίματων.

Έτσι, την βασίλισσα κατά την είσοδό της στο Αββαείο του Ουέστμινστερ συνόδευσαν μόνο ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης ενώ τα μέλη της βασιλικής οικογένειας κάθισαν στις θέσεις τους με βάση την σειρά διαδοχής.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Αμερικανίδα, πρώην ηθοποιός, κάθισαν πίσω από τον δούκα και την δούκισσα του Κέιμπριτζ και δίπλα στον πρίγκιπα Έντουαρντ και την σύζυγό του, Σόφι.

Ουίλιαμ και Κέιτ «αγνοούν» τον Χάρι και τη Μέγκαν

Το κλίμα μεταξύ των δύο αδελφών ήταν ψυχρό, αφού ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είπε μόνο ένα «γεια» στον πρίγκιπα Χάρι ενώ η Κέιτ Μίντλετον κατηφής απέφυγε να μιλήσει στο ζευγάρι και δεν αντάλλαξε ούτε ένα βλέμμα με τη Μέγκαν Μαρκλ, αν και εκείνη της κούνησε δειλά το χέρι, μόλις την είδε. Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα ο Χάρι εμφανίζεται σκεπτικός, η Μέγκαν Μαρκλ χαμογελαστή ενώ ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ αποφεύγουν να τους μιλήσουν, αν και έχουν μια εγκάρδια συνομιλία με τον πρίγκιπα Έντουαρντ και την σύζυγό του.

Κομψές εμφανίσεις από τις δύο δούκισσες

Η πρώην πρωταγωνίστρια του νομικού δράματος Suits για την τελευταία της επίσημη εμφάνιση ως μέλος της βασιλικής οικογένειας επέλεξε να φορέσει μίντι πράσινη τουαλέτα του οίκου Emilia Wickstead, την οποία συνδύασε με καπέλο στο ίδιο χρώμα, μικρή κομψή τσάντα Gabriella Hearst και nude γόβες Aquazzura. Η Κέιτ Μίντλετον έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση με κόκκινο φόρεμα - παλτό Catherine Walker, το οποίο είχε ξαναφορέσει τα Χριστούγεννα του 2018. Η δούκισσα του Κέιμπριτζ ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με καπέλο στο ίδιο χρώμα ενώ το clutch, τα γάντια και οι γόβες της είχαν απόχρωση κόκκινου Βουργουνδίας.

Αν και η χθεσινή εμφάνιση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ ήταν η τελευταία επίσημη εμφάνιση στη Βρετανία, πριν το Megxit και η πρώτη κοινή εμφάνιση με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον, μετά την ανακοίνωση του Χάρι και της Μέγκαν τον Ιανουάριο πως εγκαταλείπουν τα βασιλικά καθήκοντα, το ψυχρό κλίμα που έχει δημιουργηθεί εδώ και καιρό ανάμεσα στα δύο ζευγάρια δεν φάνηκε να έχει βελτιωθεί. Μάλιστα, θαυμαστές του Χάρι και της Μέγκαν κατηγόρησαν στα social media τον δούκα και την δούκισσα του Κέιμπριτζ πως έδειξαν να αγνοούν τους Σάσεξ.

Πάντως, ήδη, από τον περασμένο Οκτώβριο ο πρίγκιπας Χάρι στο ντοκιμαντέρ «Harry & Meghan: An African Journey», το οποίο περιγράφει το επίσημο ταξίδι του ζευγαριού στη Νότιο Αφρική, δεν δίστασε να αποκαλύψει πως με τον μεγαλύτερο αδελφό του «έχουν καλές και κακές μέρες και ακολουθούν διαφορετικά μονοπάτια».

Διαβάστε επίσης:

- Μέγκαν Μαρκλ - Πρίγκιπας Χάρι: Συγγνώμη ζήτησε μαθητής που αγκάλιασε την ηθοποιό
- «Φωτιά στα κόκκινα» η Μέγκαν Μαρκλ: Εκθαμβωτική εμφάνιση σε μουσικό φεστιβάλ
- Μέγκαν Μαρκλ και Πρίγκιπας Χάρι: Πρώτη κοινή εμφάνιση στο Λονδίνο μετά το Megxit
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης