Πούτιν: Οι προτάσεις αναθεώρησης του Συντάγματος δεν έγιναν για να παρατείνω τις δικαιοδοσίες μου

Πούτιν: Οι προτάσεις αναθεώρησης του Συντάγματος δεν έγιναν για να παρατείνω τις δικαιοδοσίες μου

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η ψηφοφορία σε εθνική κλίμακα για την αναθεώρηση του Συντάγματος δεν πρέπει να αποτελέσει τρόπο παράτασης των δικαιοδοσιών του προέδρου

poutin_0009
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι προτάσεις που έκανε για την αναθεώρηση του Συντάγματος κατά την διάρκεια του πρόσφατου διαγγέλματός του, ενώπιον του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή), απαιτούνται για την δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος εξουσίας και όχι για να παρατείνει ο ίδιος τις δικαιοδοσίες του ως πρόεδρος.

«Στην ουσία στη χώρα μας σύμφωνα με το Σύνταγμα οι δήμοι δεν έχουν απευθείας σχέση με το κράτος, ενώ πρέπει να υπάρχει ένα ενιαίο σύστημα εξουσίας, ώστε στα ανώτατα κλιμάκια αυτής της εξουσίας να έχουν την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στα κατώτερα κλιμάκια. Εκείνοι δε, που εργάζονται στους δήμους να έχουν σχέση με την χώρα και τα συμφέροντά της. Το ίδιο ισχύει και για πολλούς άλλους τομείς και για αυτόν τον λόγο έκανα αυτές τις προτάσεις όχι για να παρατείνω τις δικαιοδοσίες μου» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με καθηγητές και μαθητές.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, είπε επίσης ότι η ψηφοφορία σε εθνική κλίμακα για την αναθεώρηση του Συντάγματος δεν πρέπει να αποτελέσει τρόπο παράτασης των δικαιοδοσιών του προέδρου και ότι πρέπει να υπάρχουν και άλλες υποψηφιότητες για την εκλογή του αρχηγού του κράτους.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η ψηφοφορία συνιστά ύψιστη μορφή της δημοκρατίας. «Αυτή είναι στην ουσία η έκφραση της βούλησης των πολιτών, για αυτό και έκανα αυτές τις προτάσεις, ώστε μέσω της ύψιστης έκφρασης της βούλησης των πολιτών να ψηφισθούν οι προτάσεις αυτές για την αναθεώρηση του Συντάγματος ή να μην ψηφισθούν. Εάν ψηφισθούν, τότε κανείς δεν θα μπορεί να πει ότι εδώ κάτι δεν πήγε καλά. Αυτή είναι η ανώτερη μορφή της δημοκρατίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης