Γαλλία: «Η κυβέρνηση Μακρόν οργανώνει το μπουρ..λο» λέει πανίσχυρος συνδικαλιστής

Γαλλία: «Η κυβέρνηση Μακρόν οργανώνει το μπουρ..λο» λέει πανίσχυρος συνδικαλιστής

Το δριμύ κατηγορώ του Φιλίπ Μαρτινέζ, γενικού γραμματέα της πανίσχυρης συνδικαλιστικής ένωσης «CGT», στον Γάλλο πρόεδρο - «Ο Μακρόν μιμείται τη Θάτσερ»

makron
Άναψαν τα αίματα στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό με αφορμή την καυστική δήλωση του επικεφαλής του ισχυρότερου συνδικάτου CGT, Φιλίπ Μαρτινέζ ότι «η κυβέρνηση Μακρόν είναι αυτή που οργανώνει το μπουρ..λο » (η ευγενική εκδοχή της φράσης σημαίνει και χάος).

Η απεργιακή δράση εναντίον της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού που προωθεί η κυβέρνηση των Παρισίων συνεχίζεται και σήμερα προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην εφημερίδα «Journal du Dimanche», ο γενικός γραμματέας της συνδικαλιστικής ένωσης «CGT» Φιλίπ Μαρτινέζ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι ευθύνεται για τη σύγκρουση σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, που μετρά ήδη 25 ημέρες κινητοποιήσεων. 
martinez
Φιλίπ Μαρτινέζ

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας Ζαν Μπαπτίστ Ντζιεμπαρί δεν άργησε να του απαντήσει κατηγορώντας την συνδικαλιστική ένωση που εκπροσωπεί ο Μαρτινέζ - CGT - ότι ασκεί «εκφοβισμό» στον συνδικαλισμό. «Οι Γάλλοι δεν ξεγελιούνται», δηλώνει.

Πρόσθεσε επίσης ότι το CGT ασκεί «έναν συνδικαλισμό που συστηματικά αντιτίθεται σε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση και μερικές φορές προκαλεί εκφοβισμό». «Το CGT θέλει να κάνει εντύπωση με τις διαρροές στα ΜΜΕ. Οι Γάλλοι δεν ξεγελιούνται από την πολιτικοποίηση του ακροαριστερού κινήματος», δήλωσε.

Ο γενικός γραμματέας του CGT συνέχισε να εκτοξεύει τα βέλη του στην κυβέρνηση: «Ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει να είναι ο άνθρωπος του νέου κόσμου, αλλά μιμείται τη Μάργκαρετ Θάτσερ (...) Υπάρχει πραγματικός θυμός, φυσικά, 24 ημέρες χωρίς να πληρώνεσαι είναι σκληρό, αλλά αυτή η σύγκρουση είναι η αντανάκλαση δυόμισι ετών πόνου», όπως υποστηρίζει ο μυστακοφόρος Μαρτινέζ απορρίπτοντας το σχέδιο της κυβέρνησης Μακρόν για τη μεταρρύθμιση των συντάξεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «με την απεργία, παίρνουμε πάντα κάτι». Ο Μαρτινέζ περιμένει από τον Γάλλο πρόεδρο, αύριο το βράδυ ότι, καθώς θα εύχεται στους Γάλλους για το Νέο Έτος, θα αναγνωρίσει ότι «η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν είναι ευτυχισμένοι, ότι έκανε λάθος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης