Ισραήλ: Τα σκάνδαλα δεν αποδυνάμωσαν τον Νετανιάχου

Ισραήλ: Τα σκάνδαλα δεν αποδυνάμωσαν τον Νετανιάχου

Θρίαμβος για τον «Μπίμπι» - Στην ηγεσία του κόμματος με ποσοστό 72,5%

netaniaxou
Αλώβητος από τα σκάνδαλα, ο Ισραηλινός υπηρεσιακός πρωθυπουργός  Μπέντζαμιν Νετανιάχου θριάμβευσε χτες καθώς αναδείχθηκε με ποσοστό 72,5% στην ηγεσία του κόμματος «Λικούντ».

Σύσσωμος ο διεθνής Τύπος σχολιάζει σήμερα ότι η θέση του «Μπίμπι» τελικά δεν κλονίστηκε από τα σκάνδαλα που τον βαραίνουν.

«Ο Νετανιάχου, σε βάρος του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για διαφθορά, κατήγαγε μία "επιβλητική νίκη" στην εσωκομματική ψηφοφορία του δεξιού κόμματός του για την ανάδειξη του ηγέτη του», γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro». «Θα είναι αυτός που θα οδηγήσει το κόμμα στις νέες πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 2 Μαρτίου», επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal».

Όπως αναμενόταν, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Παιδείας Γκιντεόν Σάαρ δεν κατάφερε να βάλει στο... περιθώριο τον αρχηγό του Λικούντ από το 1993, με εξαίρεση τα έξι χρόνια που τα ηνία του κόμματος είχε ο Αριέλ Σαρόν.

Περίπου 57.000 μέλη του κόμματος πήραν μέρος στη χθεσινή ψηφοφορία, γεγονός που σημαίνει ότι η συμμετοχή ήταν ελαφρά κατώτερη του 50%.

Υπενθυμίζεται ότι την ψηφοφορία τη ζήτησε ο Γκίντεον Σάαρ μετά την απαγγελία κατηγοριών τον περασμένο μήνα σε βάρος του 70χρονου Νετανιάχου για διαφορά, κατάχρηση εμπιστοσύνης και απάτη σε τρεις υποθέσεις.

Ο πρωθυπουργός που έχει παραμείνει στον θώκο περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον πολιτικό στην ιστορία του Ισραήλ, κατήγγειλε τις «ψευδείς» κατηγορίες αυτές αποδίδοντάς τους «πολιτικά» κίνητρα κι επιμένοντας στη θέση του πως είναι θύμα «κυνηγιού μαγισσών».

Για το γερμανικό περιοδικό «Focus», αφού ξεπέρασε την εσωκομματική πρόκληση, ο Νετανιάχου καλείται να οδηγήσει το Λικούντ σε επικράτηση στις πρόωρες εκλογές, την τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης