Τραμπ: Δεν θα αφήσουμε ποτέ τον ISIS να πάρει τα πετρελαϊκά εδάφη της Συρίας

Τραμπ: Δεν θα αφήσουμε ποτέ τον ISIS να πάρει τα πετρελαϊκά εδάφη της Συρίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε πως επικοινώνησε με τον επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετακινηθούν οι Κούρδοι προς τα «εδάφη της Συρίας που έχουν πετρέλαιο»

trump
Το αμερικανικό ενδιαφέρον για τη Συρία, εξακολουθεί να υπάρχει για τα εδάφη που έχουν πετρέλαιο, σύμφωνα με όσα τόνισε σε tweet του ο Ντόναλντ Τραμπ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν αφήσει ποτέ το Ισλαμικό Κράτος να πάρει πίσω αυτά τα εδάφη. 

Στο tweet του, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε:  «Τα πετρελαϊκά εδάφη για τα οποία έκανα αναφορά στη διάρκεια λόγους μου για τους Τούρκους και τους Κούρδους, ήταν κατειλημμένα από το Ισλαμικό Κράτος, μέχρι τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες τα κατέκτησαν, με τη βοήθεια των Κούρδων. Δεν θα αφήσουμε ποτέ ένα αναδιοργανωμένο Ισλαμικό Κράτος να πάρει αυτά τα πεδία!».



Ο Τραμπ συνέχισε, σε άλλο tweet του, λέγοντας πως επικοινώνησε με τον επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, Μαζλούμ Αμπντί, του εξέφρασε την εκτίμησή του για όσα έχουν κάνει οι Κούρδοι για τους Αμερικανούς και έκλεισε τη δήλωσή του, λέγοντας πως «ίσως είναι ώρα οι Κούρδοι να ξεκινήσουν να κατευθύνονται στα πετρελαϊκά εδάφη».



Την Τετάρτη, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε πει πως η Ουάσινγκτον θα διατηρήσει ένα «μικρό κομμάτι» στρατευμάτων στη Συρία, σε «εδάφη που έχουν πετρέλαιο». Πέραν τούτου, ανακοίνωσε ότι αποσύρονται οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, καθώς - όπως τόνισε - θα υπάρξει μόνιμη ανακωχή στη βόρεια Συρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης