Πάνω από τους μισούς Ρώσους θεωρούν κύρια απειλή τις ΗΠΑ

Πάνω από τους μισούς Ρώσους θεωρούν κύρια απειλή τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 60% των Ρώσων θεωρούν ότι οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη απειλή σε σχέση με την χρήση πυρηνικών όπλων - Το 13% θεωρούν ότι η Κίνα συνιστά τέτοιου είδους απειλή

033_3175721
Σε μια εποχή που οι σχέσεις Ουάσινγκτον - Μόσχας δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές, ειδικά μετά την κατάργηση της συμφωνίας για τον αφοπλισμό των πυρηνικών που συνήφθη ανάμεσα στις δύο πλευρές την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, πάνω από τους μισούς Ρώσους, συγκεκριμένα το 52%, θεωρούν πιθανό να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος.

Η ψυχροπολεμική φάση την οποίο διανύουν οι σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας φαίνεται να ανησυχεί τους Ρώσους, καθώς το 60% θεωρεί ότι κύρια απειλή για τη Ρωσία είναι οι ΗΠΑ. Τα συμπεράσματα αυτά διεξήχθησαν από δημoσκόπηση που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης (VICIOM).

Σχεδόν το 80% των ερωτηθέντων είναι βέβαιοι ότι στην περίπτωση ενός πυρηνικού πολέμου είναι αδύνατον να επιζήσουν, παρά το ότι υπάρχουν για καταφύγια και αποθέματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το 15% των Ρώσων γνωρίζουν ότι υπάρχουν τέτοιους είδους καταφύγια, ενώ ποσοστό μεγαλύτερο του 70% δεν έχουν ίδεα που μπορούν να βρουν τα καταφύγια αυτά.

Το 60% των Ρώσων θεωρούν ότι οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη απειλή σε σχέση με την χρήση πυρηνικών όπλων, ενώ το 13% θεωρούν ότι η Κίνα συνιστά τέτοιου είδους απειλή και το 6% ότι η Βρετανία συνιστά πυρηνική απειλή.

Κλείσιμο
Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι το 72% θυμούνται ποιος έκανε χρήση πυρηνικών όπλων σε πολεμική περίοδο, εν αντιθέσει με το 21% που δήλωσαν ότι δεν θυμούνται παρόμοια περιστατικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης