Άγκυρα: Το πολεμικό ναυτικό υποστηρίζει τα γεωτρύπανα στην Ανατολική Μεσόγειο

Άγκυρα: Το πολεμικό ναυτικό υποστηρίζει τα γεωτρύπανα στην Ανατολική Μεσόγειο

Εκπρόσωπος του υπουργείου άμυνας της Τουρκίας ανέφερε ότι Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν στην εφαρμογή 20 Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

turkia_mesogeios
Το πολεμικό ναυτικό διασφαλίζει στήριξη στα πλοία της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου άμυνας της Τουρκίας, συνταγματάρχης Ταμέρ Ζιντζίρ. Ανέφερε ότι Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν στην εφαρμογή 20 Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ο Ταμέρ Ζιντζίρ ανέφερε ότι συνεχίζουν με αποφασιστικότητα τις δραστηριότητες έρευνας υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο. “Προστατεύονται τα πραγματικά δικαιώματά μας στην υφαλοκρηπίδα μας και τα συμφέροντά μας μαζί με την ‘τδβκ’ (ψευδοκράτος) γύρω από την Κύπρο. Στο πλαίσιο της στήριξης που μπορεί να χρειαστούν τα πλοία μας, που πραγματοποιούν δραστηριότητες έρευνας στην ανατολική Μεσόγειο, οι φρεγάτες μας, οι κορβέτες μας, οι τορπιλάκατοί μας, τα σκάφη του λιμενικού μας και τα υποβρύχιά μας μαζί με τα αεροσκάφη της ακτοφυλακής μας και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας συντονισμένα διασφαλίζουν στενή στήριξη”, ανέφερε.

Ο Ταμέρ Ζιντζίρ είπε ακόμη ότι κατά τις συναντήσεις που είχαν οι αντιπροσωπείες των τουρκικών Υπουργείων Άμυνας της Ελλάδας και της Τουρκίας στις 20-25 Μαΐου του 2019 στην Αθήνα και στις 18-20 Ιουνίου του 2019 στην Άγκυρα διασφαλίστηκε συμφωνία για εφαρμογή 20 Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). “Με τα μέτρα που αναπτύξαμε στις συναντήσεις και τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν Μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο που διέγραψαν τα Υπουργεία Άμυνάς μας σε μια εποικοδομητική ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, εκτιμάται ότι θα συμβάλει σε ένα κλίμα ασφάλειας στο Αιγαίο”, ανέφερε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης