Πρόστιμο σε δύο άνδρες που κατανάλωσαν... ωμούς σκίουρους σε βίγκαν αγορά του Λονδίνου

Πρόστιμο σε δύο άνδρες που κατανάλωσαν... ωμούς σκίουρους σε βίγκαν αγορά του Λονδίνου

Δάγκωναν και κατάπιναν κομμάτια από τα κουφάρια των ζώων μπροστά στα έκπληκτα μάτια του κόσμου

skiouros
Πρόστιμο επιβλήθηκε σε δύο αυτοαποκαλούμενους «ακτιβιστές» υπέρ της κατανάλωσης κρέατος, οι οποίοι τον περασμένο Μάρτιο επισκέφθηκαν βίγκαν αγορά σε κεντρική περιοχή του Λονδίνου και κατανάλωσαν, μπροστά στο σοκαρισμένο βλέμμα των περαστικών, ωμούς σκίουρους.

Σύμφωνα με το BBC, ο 22χρονος Deonisy Khlebnikov και ο 29χρονος Gatis Lagzdins είχαν προβεί σε αυτήν την απαράδεκτη «διαμαρτυρία» στο Soho Vegan Food Market, στην Ρούπερτ Στριτ του Λονδίνου, στις 30 Μαρτίου.

Η πράξη των δύο ανδρών είχε προκαλέσει αναστάτωση στην αγορά, με αποτέλεσμα να κατηγορηθούν για διατάραξη της δημοσίας τάξης, με τους ίδιους να αρνούνται ότι έκαναν κάτι παράνομο.

Anti-vegan protester fined for eating raw squirrel at vegan market


Εκπρόσωπος της Εισαγγελικής Αρχής του Λονδίνου δήλωσε σχετικά με την καταδίκη των δύο ανδρών: «Ο Deonisy Khlebnikov και ο Gatis Lagzdins ισχυρίστηκαν ότι ήταν ενάντια του βιγκανισμού και ότι ήθελαν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για τους κινδύνους της αποχής από το κρέας, τρώγοντας δημόσια ωμούς σκίουρους. Το γεγονός ωστόσο ότι επέλεξαν να προβούν σε αυτήν την πράξη έξω από ένα κατάστημα πώλησης βίγκαν τροφίμων και ότι συνέχισαν την αηδιαστική και ανούσια συμπεριφορά τους, παρότι πολλά άτομα τους είχαν ζητήσει να σταματήσουν, συμπεριλαμβανομένου ενός γονιού που το παιδί του είχε αναστατωθεί, βοήθησε την εισαγγελία να αποδείξει ότι η διατάραξη της δημόσιας τάξης ήταν προμελετημένη».

Στους δύο «διαδηλωτές κατά του βιγκανισμού» επιβλήθηκαν πρόστιμα διαφορετικού ύψους, σύμφωνα με το BBC.

Ειδικότερα ο Khlebnikov, από το Westminster, θα χρειαστεί να πληρώσει £200, ενώ ο Lagzdins, από το Ίλινγκ, θα καταβάλλει 400 λίρες, αφού έχει ποστάρει και στο παρελθόν βίντεο με ανάλογες «διαμαρτυρίες» στο YouTube.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης