ΗΠΑ: Κρατούν αποκλεισμένη τη Huawei παρά τις «ικανοποιητικές συζητήσεις» με την Κίνα

ΗΠΑ: Κρατούν αποκλεισμένη τη Huawei παρά τις «ικανοποιητικές συζητήσεις» με την Κίνα

Θα χρειαστεί χρόνος μέχρι οι ΗΠΑ και η Κίνα να καταλήξουν σε μια σωστή εμπορική συμφωνία και σε αυτό το πλαίσιο εξακολουθεί να ισχεί το εμπάργκο στον κινέζικο τεχνολογικό κολοσσό

huawei_USA
Μπορεί οι εμπορικές διαπργματεύσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κίνα να εξελίσσονται ικανοποιητικά και να προχωρούν προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο η πλευρά της Κυβέρνησης Τραμπ επισημαίνει πως θα χρειαστεί χρόνος, μέχρι να καταλήξουν στη σωστή και για τις δυο πλευρές συμφωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Peter Navaro επισήμανε πως η κινέζικη τεχνολογική εταιρεία Huawei, παραμένει αποκλεισμένη από την ανάπτυξη του δικτύου ασύρματης διασύνδεσης 5G στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, ωστόσο το θέμα είναι περίπλοκο, όπως είπε ο Πρόεδρος. Θα χρειαστεί χρόνος και θέλουμε να καταλήξουμε σε μια σωστή συμφωνία», είπε ο Ναβάρο.

Στο μεταξύ, ο ιδρυτής της Huawei, Ren Zhengfei ανέφερε ότι η εταιρεία είναι πρόθυμη να συνεχίσει να αγοράζει προϊόντα από αμερικανικές εταιρείες.

Κι όλα αυτά, ενώ τον Ιούνιο, αρκετές αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες, όπως οι Intel και Micron, κατάφεραν να παρακάμψουν το αμερικανικό εμπάργκο στη Huawei και να συνεχίσουν τις συναλλαγές με την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, αποφεύγοντας την επισήμανση των προϊόντων τους, ως κατασκευασμένων στην Αμερική.

Θυίζεται πως η Ουάσινγκτον έχει βάλει στη μαύρη λίστα τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό για φερόμενες κινήσεις κατασκοπείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης