Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Η λίστα με τα ονόματα του γαλλογερμανικού άξονα

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Η λίστα με τα ονόματα του γαλλογερμανικού άξονα

Ποιους προκρίνουν Γάλλοι και Γερμανοί για τις κορυφαίες θέσεις της Ε.Ε. - Ο γαλλογερμανικός άξονας μοιράζεται την προεδρία της Κομισιόν και την ΕΚΤ

makron-merkel
Η λίστα που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στις Βρυξέλλες με τα πρόσωπα που προαλείφονται για τα κορυφαία ευρωπαϊκά όργανα είναι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt»:

1. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την προεδρία της Κομισιόν: Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών, είναι ένα συμβιβαστικό πρόσωπο και θεωρείται κατάλληλη για να διαδεχτεί τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
2. Κριστίν Λαγκάρντ για την προεδρία της ΕΚΤ: Η Γαλλίδα «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ θεωρείται καλή λύση για να διαδεχτεί τον Μάριο Ντράγκι.
3. Το αξίωμα του επικεφαλής του Ευρωπαικού Συμβουλίου αναλαμβάνει ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ.
4.Ο νυν αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Σλοβάκος Μάρος Σέφκοβιτς αναλαμβάνει το αξίωμα του Επιτρόπου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

5.Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου- επί 2,5 χρόνια ο Γερμανός Χριστιανοκοινωνιστής Μάνφρεντ Βέμπερ και επί 2,5 χρόνια οι Σοσιαλιστές.
6.Επίτροπος της Ε.Ε σε θέματα Βιομηχανίας-Οικονομίας: Ολλανδός Σοσιαλιστής Φρανς Τίμερμανς
7.Επίτροπος για τον προϋπολογισμό της ΕΕ: Η Ισπανίδα Νάντια Καλβίνο, πρώην υπουργός Οικονομίας και πρώην γενική διευθύντρια για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης