Συναγερμός στο Τέξας: Εκτροχιάστηκε τρένο που μετέφερε αιθανόλη

Συναγερμός στο Τέξας: Εκτροχιάστηκε τρένο που μετέφερε αιθανόλη

Βίντεο με εντυπωσιακές εικόνες από το σημείο - Μεγάλη έκρηξη που συντάραξε τα σπίτια στην περιοχή και φωτιά στα βυτιοφόρα - Εκκενώθηκαν τουλάχιστον 20 σπίτια -
Τρία άλογα νεκρά από τη φωτιά που επεκτάθηκε σε στάβλο

texas_train
Τρία άλογα έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 20 σπίτια εκκενώθηκαν κοντά στο Fort Worth του Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, εκτροχιάστηκε φορτηγό τρένο που μετέφερε αιθανόλη.

Το τρένο βγήκε εκτός γραμμής με σχετικά μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα τα βυτία που μετέφερε με την αιθανόλη, να διπλώσουν και να συγκρουστούν μεταξύ τους. Από τη σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά, γεγονός που οδήγησε τις αμερικανικές αρχές στην απόφαση να απομακρύνουν τους κατοίκους των κοντινών σπιτιών, καθώς ο κίνδυνος μίας έκρηξης ήταν μεγάλος, ενώ και τα αέρια από την καύση της αιθανόλης θα μπορούσαν να προκαλέσουν παρενέργειες στην υγεία των ανθρώπων.

Δείτε το βίντεο από το σημείο: 

Texas: Un train transportant de l'éthanol déraille et prend feu


Τα τρία άλογα, σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγεται, βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν η φωτιά από τα βυτιοφόρα επεκτάθηκε σε στάβλο που βρισκόταν ακριβώς δίπλα στις ράγες. Στον στάβλο υπήρχαν συνολικά 15 άλογα, από τα οποία κατάφεραν να διαφύγουν και να σωθούν τα 12.

Κάτοικοι της περιοχής και συγκεκριμένα σπιτιού που βρίσκεται κοντά στις γραμμές του τρένου, δήλωσαν ότι άκουσαν μία ισχυρή έκρηξη και ένιωσαν ένα δυνατό τράνταγμα, πριν τρέξουν να δουν τι είχε συμβεί. «Το σπίτι κουνιόταν λες και περνούσε καταιγίδα. Σαν να ήμασταν σε ταινία», δήλωσε ένα μέλος της οικογένειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης