Σλοβενία: Πρόστιμο σε οδοντίατρο που έδιωξε ασθενή με HIV

Σλοβενία: Πρόστιμο σε οδοντίατρο που έδιωξε ασθενή με HIV

Η οδοντίατρος πλήρωσε αποζημίωση 2.700 ευρώ

ODONTIATROS12
Μια οδοντίατρος από τη βορειοανατολική Σλοβενία κρίθηκε ένοχη για διάκριση απέναντι σε έναν ασθενή με HIV. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μία γιατρός σε κέντρο υγείας κρίθηκε ένοχη για διάκριση σε έναν ασθενή με HIV, γράφει η εφημερίδα "Večer", σχετικά με τη δικαστική υπόθεση που ολοκληρώθηκε κεκλεισμένων των θυρών. Η οδοντίατρος υποχρεώθηκε να καταβάλει το ποσό των 2.700 ευρώ ως αποζημίωση στον πρώην ασθενή της από το ανώτατο δικαστήριο του Μάριμπορ τον Ιούλιο του 2018, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων STA.

Ο ασθενής με τον ιό HIV επισκέφθηκε την οδοντίατρο τον Μάρτιο του 2016 και της είπε κατά την πρώτη επίσκεψη ότι υποβλήθηκε σε θεραπεία για τον ιό HIV. Η οδοντίατρος τον έστειλε για ακτινογραφία. Την επόμενη εβδομάδα, όταν επέστρεψε για θεραπεία, του είπε ότι πρέπει να πάει σε άλλο οδοντίατρο. Στο δικαστήριο, η οδοντίατρος ισχυρίστηκε ότι τον έστειλε σε άλλο γιατρό επειδή είχε λίγα εργαλεία, τα οποία δεν μπορούσε να αποστειρώσει σε ένα απόγευμα.

Τα δικαστήρια της πρώτης και της δεύτερης βαθμίδας έκριναν ένοχη την οδοντίατρο για την συμπεριφορά της. Ο ασθενής τελικά πήγε σε άλλο οδοντίατρο που εργάζεται στο ίδιο κέντρο υγείας, αναφέρει η εφημερίδα Večer.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης