Στο εδώλιο οι τέσσερις κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στο σκάνδαλο «Ηorsegate»

Στο εδώλιο οι τέσσερις κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στο σκάνδαλο «Ηorsegate»

Κρέας αλόγου αντί για βοδινό έφθανε στο πιάτο των Ευρωπαίων εν αγνοία τους

spangero
Άρχισε σήμερα στη Γαλλία η δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο «Horsegate», ένα από τα μεγαλύτερα διατροφικά σκάνδαλα στην Ευρώπη με το κρέας αλόγου να φθάνει στο πιάτο των καταναλωτών εν αγνοία τους.

Ο πρόεδρος της εταιρείας επεξεργασίας κρέατος Spanghero, η οποία έχει κατηγορηθεί από τις γαλλικές αρχές για την πώληση εκατοντάδων τόνων κρέατος αλόγου με πλαστές σφραγίδες βοείου κρέατος, κάθεται σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Υποστηρίζει την αθωότητα του ιδίου και των συνεργατών του και κατηγορεί τη γαλλική κυβέρνηση για υπερβολικό ζήλο στην εξαγωγή συμπερασμάτων.

Το σκάνδαλο ήρθε στην επιφάνεια το 2013 όταν οι ιρλανδικές αρχές εξέτασαν κατεψυγμένα μπιφτέκια με την ένδειξη «βοδινό κρέας».

Μετά από ενδελεχή έρευνα, αποδείχτηκε ότι γαλλική εταιρεία πωλούσε έτοιμα γεύματα σε όλη την Ευρώπη, όπου το κρέας αλόγου προερχόταν από σφαγεία της Ρουμανίας μέσω δύο εταιρειών που εδρεύουν στην Κύπρο και στην Ολλανδία.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρουν το γαλλικό δίκτυο «LCi» και η εφημερίδα «Le Figaro», ο Οργανισμός Καταναλωτών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι η απάτη αφορούσε 540 τόνους κρέας αλόγου, ενώ χρησιμοποιήθηκε σε 4,5 εκατομμύρια έτοιμα γεύματα σε περισσότερες από 12 ευρωπαικές χώρες, ανάμεσά τους Βρετανία, Ιρλανδία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Δανία, Σουηδία και Νορβηγία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης