Πρόστιμο 190 ευρώ πλήρωσε ένας Μουσουλμάνος στην Ελβετίαεπειδή φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» όταν συνάντησε ένα φίλο του στο δρόμο.
Το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον 22χρονο Ορχάν Ε. συνέβη τον περασμένο Μάιο στην πόλη Σαουφχάουσεν.
Σύμφωνα με αυστριακά ΜΜΕ οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον άνδρα και τον κατηγόρησαν για διαταραχή της κοινής ειρήνης επειδή φοβήθηκαν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας υποστήριξε ότι το ίδιο θα έκαναν οι συνάδελφοί του και αν άκουγαν κάποιον να βρίζει.
«Ξαφνικά μια γυναίκα αστυνομικός με φώναξε και με ρώτησε τι εννοώ με τη φράση αυτή. Εγώ της είπα ότι λέμε "ο Αλλάχ είναι μεγάλος" και ως χαιρετισμό. Με απείλησε με φυλάκιση αν δεν πλήρωνα το πρόστιμο. Εγώ έχω γεννηθεί στην Ελβετία και δεν έχω ζήσει ξανά κάτι παρόμοιο» περιέγραψε την περιπέτειά του ο Ορχάν.
«Η συνάδελφος έπρεπε να ερευνήσει τι ακριβώς συμβαίνει γιατί η φράση αυτή έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις στο πρόσφατο παρελθόν» απάντησε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας