Εκπρόσωπος Ερντογάν: Δεν στοχεύουμε τους Κούρδους της Συρίας αλλά τις τρομοκρατικές οργανώσεις τους

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Δεν στοχεύουμε τους Κούρδους της Συρίας αλλά τις τρομοκρατικές οργανώσεις τους

Στόχοι της Άγκυρας στη Συρία είναι το Ισλαμικό Κράτος και οι κουρδικές οργανώσεις YPG και PKK, που θεωρεί τρομοκρατικές δήλωσε ο Ιμπραχίμ Καλίν

turkey-army-syria
O εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως είναι παράλογο να θεωρεί κανείς πως η Τουρκία στοχεύει τους Κούρδους της Συρίας, υποστηρίζοντας πως στόχοι της Άγκυρας είναι το Ισλαμικό Κράτος και οι κουρδικές οργανώσεις YPG και PKK, που θεωρεί ως τρομοκρατικές, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Αναντολού.

Ο εκπρόσωπος Ιμπραχίμ Καλίν αναγκάσθηκε να προβεί στις δηλώσεις αυτές έπειτα από τα σχόλια του Τζον Μπόλτον, συμβούλου ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τόνισε πως στις συνομιλίες που θα έχει με Τούρκους αξιωματούχους (και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) την προσεχή εβδομάδα, θα επισημάνει πως οι Κούρδοι στη Συρία θα πρέπει να προστατευθούν.

Οι δηλώσεις Μπόλτον

Οι στρατιώτες των Ηνωμένων Πολιτειών που υπηρετούν στην βορειοανατολική Συρία θα παραμείνουν στις θέσεις τους έως ότου διασφαλιστεί πως η Τουρκία ότι δεν θα χτυπήσει τους Κούρδους που βρίσκονται στην περιοχή, δήλωσε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ισραήλ και ενόψει επίσκεψής του στην Τουρκία, ο κ. Μπόλτον επισήμανε πως οι κούρδοι αντάρτες δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο, παρά το γεγονός ότι ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έχει προαναγγείλει στρατιωτική επέμβαση για την απομάκρυνσή τους από τα σύνορα.

Κλείσιμο
«Πιστεύουμε πως οι Τούρκοι δεν πρέπει να αναλάβουν στρατιωτική δράση που θα δεν θα συντονίζεται πλήρως και δεν έχει συμφωνηθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, στο ελάχιστο προκειμένου να μην κινδυνεύσουν συριακές δυνάμεις της αντιπολίτευσης που έχουν πολεμήσει μαζί με εμάς», είπε ο κ. Μπόλτον, σύμφωνα με ανταπόκριση διεθνών πρακτορείων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης