Ρασίντα Τλαϊμπ: Η Αμερικανίδα γερουσιαστής που είπε «γ.......η» τον Τραμπ

Ρασίντα Τλαϊμπ: Η Αμερικανίδα γερουσιαστής που είπε «γ.......η» τον Τραμπ

Η 42χρονη Αμερικανίδα εξελέγη με το Δημοκρατικό Κόμμα και χρησιμοποίησε... «γαλλικά» για τον Ντόναλντ Τραμπ –  Στην ορκωμοσία επέλεξε μια παραδοσιακή φορεσιά της Παλαιστίνιας μητέρας της

rasida_tlaib
Στις φλέβες ρέει αίμα παλαιστινιακό αίμα.Είναι μητέρα δύο παιδιών διαζευγμένη, με ιδιαίτερα κοφτερή γλώσσα.

Η 42χρονη Αμερικανίδα Ρασίντα Τλαϊμπ, που εξελέγη με το Δημοκρατικό Κόμμα στις πρόσφατες ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, όχι μόνο εξέφρασε την απέχθειά της για τον Αμερικανό πρόεδρο δημοσίως αλλά τόλμησε να εκστομίσει τα ακόλουθα «γαλλικά»: «Θα καταγγείλουμε τον γαμ...η», είπε σε ομιλία της αναφερόμενη στον Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία της ως γερουσιαστής στο Κογκρέσο.



Τα «βρώμικα» λόγια ακούστηκαν από τα χείλη της σε εκδήλωση του κινήματος «MoveOn.org» στην Ουάσινγκτον, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία της.

Στην τελετή της ορκωμοσίας της, επέλεξε μια παραδοσιακή φορεσιά της Παλαιστίνιας μητέρας της, με μήκος έως τον αστράγαλο.

Rashida Tlaib, First Palestinian-American Congresswoman, Swarmed on Capitol Hill


«Κάθε γονέας μετανάστης θέλει τα παιδιά του να επιτύχουν χωρίς να εγκαταλείψουν τις ρίζες και τον πολιτισμό τους. Δεν έχει σημασία από πού προέρχονται οι γονείς μας, μπορείτε να δείτε εμένα που φοράω την παραδοσιακή ενδυμασία της μητέρας μου. Είναι συναρπαστικό. Είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό», τόνισε συγκινημένη.

Κλείσιμο
Στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, η Ρασίντα ήταν υποψήφια με το κόμμα των Δημοκρατικών. Με την εκλογή της στο Μίσιγκαν απέκτησε τον τίτλο της πρώτης Μουσουλμάνας που θα διέσχιζε το κατώφλι του Κογκρέσου.

Είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, γέννημα θρέμμα του Ντιτρόιτ με πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο του Western Michigan. Με τον σύζυγό της Φαγιέζ Τλαϊμπ, απέκτησαν δύο γιους. Το ζευγάρι αποφάσισε να ακολουθήσει χωριστούς δρόμους το 2015. Η Τλαϊμπ είναι η μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας. Έχει 13 αδέρφια.

Ανήκει στην προοδευτική πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος. Συμμετείχε σε εκστρατείες για την καταπολέμηση του αντι-αραβικού και αντι-μουσουλμανικού φανατισμού.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης