Ψυχρή λογική «αρπακτικού» από τον Τραμπ για τη Συρία: Άμμος και θάνατος

Ψυχρή λογική «αρπακτικού» από τον Τραμπ για τη Συρία: Άμμος και θάνατος

«Η Συρία έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος και πρόσθεσε: «Δεν μιλάμε για κάποιο τεράστιο πλούτο»

usa_tr_sy
Με την ψυχρή λογική του «αρπακτικού» εκφράστηκε την Τετάρτη ο Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας, επί της ουσίας, ότι η Συρία δεν έχει να του αποδώσει κάποιο κέρδος και γι' αυτό, μετά από τόσα χρόνια δεινών και πολέμου που έχει υποστεί ο πληθυσμός της, δεν θέλει να παραμείνει στα εδάφη της.

«Άμμος και θάνατος»... Με αυτές τις λέξεις ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τη Συρία, ενώ συνέχισε να υπεκφεύγει αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα της απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων που βρίσκονται σήμερα στην σπαραζόμενη από τον πόλεμο αραβική χώρα.

«Η Συρία έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό. Και εκτός αυτού, μιλάμε για άμμο και θάνατο. Για αυτό μιλάμε. Δεν μιλάμε για κάποιο τεράστιο πλούτο», είπε κατά τη συνάντησή του με τους υπουργούς της κυβέρνησής του.

«Δεν θέλω να παραμείνω για πάντα στη Συρία. Είναι άμμος και είναι θάνατος», είπε.

Κλείσιμο
Σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις για το χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων, που εξήγγειλε αιφνιδίως, υποστηρίζοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει ηττηθεί, ο Τραμπ συνέχισε να μην δίνει σαφείς διευκρινίσεις.

«Αποχωρούμε», τόνισε. «Θα γίνει σε μια χρονική περίοδο», πρόσθεσε. «Ποτέ δεν είπα ότι θα γίνει σε μια νύχτα».

Τη Δευτέρα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ανέφερε ότι η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων θα είναι «αργή», σε πλήρη αντίθεση με την αρχική του ανακοίνωση στις 19 Δεκεμβρίου.

«Ήρθε η ώρα να φύγουμε (…) Τα αγόρια μας, οι νεαρές γυναίκες μας, οι άνδρες μας επιστρέφουν όλοι και θα επιστρέψουν όλοι τώρα», είχε πει τότε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης