Την ευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη ζήτησε ο νέος επικεφαλής της Ουκρανικής Εκκλησίας

epifanios

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος μίλησε τηλεφωνικά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στον υποίο υπέβαλε τα σέβη του

Τη χαρά και την ικανοποίησή του εξέφρασε το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την επιτυχή ολοκλήρωση της Ενωτικής Συνόδου, ιδρυτικής της νέας Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας Ουκρανίας, της οποίας Προκαθήμενος εξελέγη ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Ο νεοεκλεγείς Προκαθήμενος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, υπέβαλε τα σέβη του και ζήτησε την ευχή και την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας για να ευοδωθεί το πρωθιεραρχικό του έργο.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσκάλεσε τον Μακαριώτατο Επιφάνιο να συλλειτουργήσουν στο Φανάρι τη μεγάλη εορτή των Θεοφανείων και να του παραδώσει τον Τόμο ιδρύσεως της «νέας αδελφής Αυτοκεφάλου Εκκλησίας».

ΣΧΟΛΙΑ (4)

ZZ

Καιρός ήταν να φύγει η Ουκρανική εκκλησία από τον νταβατζούλη της, τη Ρωσική... Αλλη μια ήττα για τον διεφθαρμένο ηγέτη της Μόσχας...

@@

Δεν μπορω να καταλαβω τι ειδους κομλεξ εχεις με την Ρωσια υπαρχει ιατρικο ιστορικο?

@ZZ

.... από τους 90 επισκόπους της Ουκρανίας συμμετείχαν μόνο δυο, αυτά συμβαίνουν όταν ιδρύουν εκκλησίες οι πολιτικοί με τη βοήθεια της CIA. Ο Βαρθολομαίος έκανε λάθος.

Αληθής Λόγος

Άλλο ένα θεατρικό δρώμενο του Βαρθολομαίου, όπως στη παράνομη σύνοδο της Κρήτης αναγνώρισε τις αιρέσεις ως εκκλησίες έτσι Και τώρα ενάντια στους ιερούς κανόνες και την ορθόδοξη παράδοση αναγνώρισε μια σχισματική Εκκλησία της Ουκρανίας. Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει. Όλα αυτά δεν έχουν καμία αξία διότι δεν έχουν έγκριση από οικουμενική ορθοδοξη σύνοδο. Ο Βαρθολομαίος δεν είναι Πάπας ούτε έχει κανένα πρωτείο για να κάνει τέτοιες κινήσεις. Ας μετανοήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ας ζητήσει συγγνώμη για τα προβλήματα που δημιούργησε στο σώμα της εκκλησίας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης