Ιορδανία: Συνέλαβαν δημοσιογράφους επειδή έβαλαν τον Salt Bae να... αλατίζει τον «Μυστικό Δείπνο»!

Ιορδανία: Συνέλαβαν δημοσιογράφους επειδή έβαλαν τον Salt Bae να... αλατίζει τον «Μυστικό Δείπνο»!

Ιεροσυλία ή χιούμορ;

salt-bae
Mε χειροπέδες βρέθηκε ένας δημοσιογράφος στην Ιορδανία εξαιτίας μιας «πειραγμένης» με φότοσοπ εικόνας που δημοσίευσε, και η οποία έδειχνε τον γνωστό τούρκο σεφ Salt Bae να... αλατίζει τον Μυστικό Δείπνο.

Ο Mohammed al-Wakeel, διευθυντής του ειδησεογραφικού ιστότοπου Al Wakeel News, κατηγορείται μαζί με έναν συντάκτη του site του για υποκίνηση θρησκευτικής βίας, μια κατηγορία που μπορεί να επιφέρει έως και τρία χρόνια φυλάκιση.

Ο εν λόγω ιστότοπος δημοσίευσε την τροποποιημένη εκδοχή του «Μυστικού Δείπνου» πριν από μερικές μέρες, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στα social media.

Όπως μπορεί κανείς να δει στην παρακάτω εικόνα, πρόκειται για την γνωστή τοιχογραφία που φιλοτέχνησε ο Philippe de Champaigne το 1648, με την προσθήκη φυσικά του Τούρκου κρεοπώλη και σεφ, Νουσρέτ Γκιοκτσέ, να αλατίζει (με τον γνωστό, φιγουρατζίδικο τρόπο) το πιάτο του Ιησού.

Μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν στα social media, ο Wakeel διέγραψε τη φωτογραφία, λέγοντας ότι επρόκειτο απλώς για το ανόητο λάθος ενός άπειρου συντάκτη.

Οι δύο δημοσιογράφοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη σύλληψή τους, τουλάχιστον μέχρι την προγραμματισμένη ημερομηνία της δίκης τους.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην Ιορδανία, μόλις το 6% του πληθυσμού είναι Χριστιανοί.

salt-bae
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης