Δημοψήφισμα του Λευκού Οίκου: Σε ποια γαλοπούλα θέλετε να δώσει χάρη ο Ντόναλντ Τραμπ;

Δημοψήφισμα του Λευκού Οίκου: Σε ποια γαλοπούλα θέλετε να δώσει χάρη ο Ντόναλντ Τραμπ;

Την παράδοση που θέλει τον Αμερικανό πρόεδρο να δίνει χάρη σε γαλοπούλα πριν τη γιορτή των Ευχαριστιών θα τηρήσει ο Ντόναλντ Τραμπ – Μέσω twitter η ψηφοφορία για το κοινό

trump_turkey
«Σε ποια γαλοπούλα θέλετε να δοθεί χάρη κατά την Εθνική Τελετή Απονομής Χάριτος για την Ημέρα των Ευχαριστιών;» είναι το φλέγον ερώτημα του διαδικτυακού δημοψηφίσματος που «τρέχει» ο Λευκός Οίκος εδώ και λίγη ώρα στο twitter και που θα ολοκληρωθεί αύριο, ενόψει του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να τηρήσει και πάλι το έθιμο και να απονείμει χάρη ως πρόεδρος σε μία από τις δύο γαλοπούλες που ήδη βρίσκονται στον Λευκό Οίκο και περιμένουν να αποφασιστεί η μοίρα τους.

Μόνο που φέτος, αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια του κοινού, που καλείται να ψηφίσει για τη γαλοπούλα που θα σωθεί.



Θέλετε την Peas ή την Carrots;

Σε συνέχεια, ο Λευκός Οίκος ανήρτησε φωτογραφίες των φετινών φιναλίστ, που φέτος προέρχονται από τη Νότια Ντακότα και ονομάζονται Peas (μπιζέλια) και Carrots (καρότα) παραθέτοντας ένα σύντομο βιογραφικό με τα ψυχικά τους χαρίσματα.

Η Carrots αγαπά τα M&M, βλέπει σκι στο χιόνι και γιόγκα και θέλει πολύ να συναντήσει το HokieBird, την επίσημη μασκότ του πάρκου στη Βιρτζίνια.





Κλείσιμο
Αντίθετα, η Peas αγαπά το ποπκορν, το ψάρεμα στον πάγο, της αρέσει να βλέπει αεροπλάνα και ελπίζει μια μέρα να μάθει να πετάει.





Το δημοψήφισμα είναι σικέ

Πάντως, ανεξαρτήτως έκβασης, το δημοψήφισμα είναι μάλλον σικέ και άνευ πρακτικής αξίας, γεγονός που παραπέμπει σε πολιτικούς άλλων (ευρωπαϊκών) χωρών κι όχι στον πρόεδρο των ΗΠΑ, που δεν θέλει να «βάψει» τα χέρια του με αίμα και θέλει να αναδείξει το ψυχικό του μεγαλείο, έστω κι αν παραβιάζει το ιερό καθήκον που τον θέλει να διασώζει μόνο τη μία από τις δύο γαλοπούλες.

Οι δύο γαλοπούλες, θα μεταφερθούν σε εκθετήριο πανεπιστημίου της Βιρτζίνια. Εκεί, θα τις φροντίζουν οι φοιτητές και οι κτηνίατροι, ενώ το κοινό θα μπορεί να τις επισκεφθεί και να ενημερωθεί για τα προγράμματα διδασκαλίας, έρευνας και προβολής του πανεπιστημίου για τα ζώα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης