Ο Τραμπ τήρησε την παράδοση: Έδωσε χάρη στη γαλοπούλα Ντράμστικ πριν τη γιορτή των Ευχαριστιών

Ο Τραμπ τήρησε την παράδοση: Έδωσε χάρη στη γαλοπούλα Ντράμστικ πριν τη γιορτή των Ευχαριστιών

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνοδευόταν στον Κήπο των Ρόδων  από τη σύζυγό του Μελάνια και το γιο του Μπάρον - Δεν... λησμόνησε τον Μπαράκ Ομπάμα

Ο Τραμπ τήρησε την παράδοση: Έδωσε χάρη στη γαλοπούλα Ντράμστικ πριν τη γιορτή των Ευχαριστιών
Την παράδοση που απαιτεί από τον πρόεδρο να απονέμει χάρη σε μια τυχερή γαλοπούλα λίγο πριν από τη γιορτή των Ευχαριστιών, τήρησε και ο Ντόναλντ Τραμπ
, μία από τις ελάχιστες κινήσεις του, που δεν αναμένεται να προκαλέσει επικρίσεις και σχόλια από τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια και τον γιο τους, τον Μπάρον, ο Τραμπ πήγε στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου και έδωσε χάρη σε μια μεγάλη, άσπρη γαλοπούλα, τον Ντράμστικ.

Κλείσιμο
Κατά το έθιμο, στη γιορτή των Ευχαριστιών, που φέτος πέφτει στις 23 Νοεμβρίου, οι Αμερικανοί τρώνε γαλοπούλα, συνήθως γεμιστή. Ο Ντράμστικ και ο φίλος του ο Γουίσμπον δεν θα τιμήσουν κανένα τραπέζι: θα μεταφερθούν και θα ζήσουν ήσυχα στον κήπο ενός κοντινού πανεπιστημίου στη Βιρτζίνια.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώσω ότι σε αντίθεση με εκατομμύρια άλλες γαλοπούλες αυτήν την εποχή, ο Ντράμστικ έχει ένα πολύ, πολύ φωτεινό μέλλον μπροστά του» είπε ο πρόεδρος.

Ο Τραμπ δεν άντεξε στον πειρασμό να αναφερθεί στον προκάτοχό του, τον Μπαράκ Ομπάμα
, που πέρσι είχε απονείμει χάρη σε δύο γαλοπούλες, τον Τέιτερ και τον Τοτ. «Όπως ξέρετε, ανέλαβα δράση για να ανατρέψω ορισμένες από τις εκτελεστικές αποφάσεις του προκατόχου μου. Ωστόσο, όπως με ενημέρωσε η νομική υπηρεσία του Λευκού Οίκου, η χάρη στον Τέιτερ και τον Τοτ δεν γίνεται να ανακληθεί, σε καμία περίπτωση» χαριτολόγησε.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης