Μέλος της Αλ Κάιντα πίσω από την οργάνωση επιθέσεων στην Ευρώπη

Μέλος της Αλ Κάιντα πίσω από την οργάνωση επιθέσεων στην Ευρώπη

Ο σεΐχης θεωρείται πως εξομολογήθηκε τα σχέδια των επιθέσεων, ιδιαίτερα στη Βρετανία και στη Γαλλία, σε έναν ισλαμιστή με γερμανική υπηκοότητα και αφγανική καταγωγή, ο οποίος σήμερα κρατείται από τις αμερικανικές δυνάμεις στο στρατόπεδο Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν, τονίζει το περιοδικό.

Αγγλικά και διαδίκτυο τα εργαλεία στρατολόγησης της Αλ Κάιντα
Τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη επιβεβαίωσε ο τρίτος στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, σεΐχης Γιούνις αλ Μαουρετάνι, σε συνεργασία και με την οικονομική υποστήριξη του Οσάμα Μπιν Λάντεν, τονίζει σε προδημοσίευσή του το περιοδικό Σπίγκελ, που κυκλοφορεί τη Δευτέρα.

Ο σεΐχης θεωρείται πως εξομολογήθηκε τα σχέδια των επιθέσεων, ιδιαίτερα στη Βρετανία και στη Γαλλία, σε έναν ισλαμιστή με γερμανική υπηκοότητα και αφγανική καταγωγή, ο οποίος σήμερα κρατείται από τις αμερικανικές δυνάμεις στο στρατόπεδο Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν, τονίζει το περιοδικό. Οι πληροφορίες που αποσπάσθηκαν από αυτόν φέρεται να ήταν η αφορμή για τον πρόσφατο συναγερμό για τρομοκρατική απειλή που σήμανε στη Δυτική Ευρώπη.

Ο 36χρονος ισλαμιστής Άχμαντ Σιντίκι από το Αμβούργο φέρεται να έχει συναντηθεί στις αρχές του καλοκαιριού με τον σεΐχη αλ Μαουριτάνι στο Μιρ Ά;λι, στη ζώνη των φυλών στο βόρειο Πακιστάν, πριν τη σύλληψή του στην Καμπούλ στις αρχές Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα περιοδικά Σπίγκελ και Φόκους, στελέχη των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών πρόκειται σύντομα να μεταβούν στο Αφγανιστάν για να ανακρίνουν τον Σιντίκι.

Σύμφωνα με το Φόκους, το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατία αυξήθηκε στην Ευρώπη εξαιτίας των υποκλαπέντων από το βρετανικό κρατικό κέντρο παρακολουθήσεων GCHQ των τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών ανάμεσα σε οκτώ Γερμανούς και δύο Βρετανούς, που είχαν τη βάση τους στη μεθόριο Πακιστάν/Αφγανιστάν.
Κλείσιμο

Στις επικοινωνίες αυτές με πρόσωπα σε Γερμανία και Βρετανία ζητούσαν πληροφορίες για τον τρόπο να αποκτήσουν όπλα και εκρηκτικές ύλες, καθώς και την ύπαρξη ασφαλών τόπων για να καταφύγουν πριν και μετά τις επιθέσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης