Μια 29χρονη είναι το νέο σύμβολο του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ

Μια 29χρονη είναι το νέο σύμβολο του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ

Η Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτές είναι η νεαρότερη γυναίκα που εξελέγη στο Κογκρέσο

LIBERA
Στο ανερχόμενο αστέρι των Δημοκρατικών, Αλεξάντρια Οκάσιο Ορτές, είναι αφιερωμένο το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Liberation» που επικεντρώνει το ενδιαφέρον στις γυναίκες που προκαλούν πονοκέφαλο στον Τραμπ.

«Οι κατακτητές εναντίον του Τραμπ», είναι ο τίτλος του επίμαχου δημοσιεύματος εστιάζοντας την προσοχή του στην 29χρονη Αλεξάντρια Οκάσιο- Κορτές με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο.

Είναι η νεαρότερη γυναίκα που εξελέγη στο Κογκρέσο, με την γαλλική εφημερίδα να επισημαίνει ότι ο αριθμός των γυναικών που εξελέγησαν στο Κογκρέσο σημείωσε φέτος ρεκόρ.

Η Σοσιαλίστρια με το ακριβό γούστο-δεν διστάζει να φοράει ρούχα με τσουχτερή τιμή- έχει αποκαλέσει «τέρας» τον Τραμπ ενώ τον έχει κατηγορήσει ουκ ολίγες φορές για την πολιτική του σε ότι αφορά το μεταναστευτικό.

Η νεαρή Νεοϋορκέζα κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον υποψήφιο ομογενή των Ρεπουμπλικανών, Αντώνη Πάππας για την περιφέρεια που περιλαμβάνει μέρη του Μπρονξ και του Κουίνς.

Η νεαρή Ισπανόφωνη διεξήγαγε την εκστρατεία της με συνθήματα για αλλαγή και στροφή των Δημοκρατικών προς τα αριστερά.

Η μητέρα της είναι Πορτορικανή ενώ ο πατέρας της είχε γεννηθεί στο Μπρονξ. Εκεί μεγάλωσε και εκείνη και κάθε ημέρα έκανε διαδρομή 30 μιλίων για να πάει στο σχολείο.Πήρε πτυχίο στα οικονομικά και τις διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών της είχε δουλέψει για τον γερουσιαστή Τεντ Κένεντι.Μετά την αποφοίτησή της επέστρεψε στο Μπρονξ κι όταν «χτύπησε» η κρίση, άρχισε να δουλεύει ως σερβιτόρα και μπαργούμαν.Βρέθηκε κοντά στη γραμμή» των στρατοπέδων κράτησης στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, καταγγέλλοντας την περιβόητη πολιτική μηδενικής ανοχής της πολιτικής.

Οι ενδιάμεσες εκλογές σε αριθμούς

Σε μία αποτίμηση του αποτελέσματος των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, ο Τραμπ βρίσκεται σε θέση ισχύος αφού διατήρησε τον έλεγχο της Γερουσίας.

Στις 6 Νοεμβρίου, 113 εκατομμύρια ψηφοφόροι άσκησαν το εκλογικό της δικαίωμα: Τους Δημοκρατικούς που κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τους στήριξαν κυρίως οι πόλεις και τα προάστια ενώ τους Ρεπουμπλικάνους τα αστικά κέντρα και οι λευκοί Αμερικανοί.

Κλείσιμο
Οι φετινές ενδιάμεσες εκλογές επιβάρυναν το ταμείο των ΗΠΑ με το ποσό των 5,2 δισεκατομμυριούχων δολαρίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης