Οργή στη Βρετανία για τον Κάμερον - Ναύλωσε ένα από τα πιο πολυτελή jet για την περιοδεία του στην Ασία

Οργή στη Βρετανία για τον Κάμερον - Ναύλωσε ένα από τα πιο πολυτελή jet για την περιοδεία του στην Ασία

Το αεροσκάφος διαθέτει σεφ και ειδικούς που βοηθούν στην επιλογή κρασιού και φαγητού ενώ το μενού είναι κατάλληλο και για «τους πιο απαιτητικούς επιβάτες»

Cameron-mak
Έντονη κριτική ασκούν τα μέλη της αντιπολίτευσης στον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Ντέιβιντ Κάμερον γιατί ναύλωσε ένα πολυτελές τζετ, αξίας περίπου 42 εκατομμυρίων λιρών (49 εκατομμύρια ευρώ), στο πλαίσιο της πενθήμερης περιοδείας του στην Ασία.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, oι εχθροί του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, τον κατηγορούν ότι ήθελε να ταξιδέψει όπως οι βασιλιάδες επιβαρύνοντας τους Βρετανούς φορολογούμενους με ένα τεράστιο κόστος.

Ο Κάμερον ταξίδεψε με το τζετ Embraer Lineage 1000 στο Τατζικιστάν, το Κιργιστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Τουρκμενιστάν, το Καζακστάν και τη Μογγολία την περασμένη εβδομάδα, σχολιάζει η εφημερίδα Mirror.

Η Union Aviation, η εταιρεία τσάρτερ που ναυλώνει το τζετ, εξηγεί στον ιστότοπό της ότι για το επιβατικό κοινό υπάρχουν σεφ και ειδικοί που βοηθούν στην επιλογή κρασιού και φαγητού ενώ το μενού που διατίθεται, είναι κατάλληλο και για «τους πιο απαιτητικούς επιβάτες».

Κλείσιμο
Στις άλλες παροχές του αεροπλάνου περιλαμβάνονται μία μεγάλη τραπεζαρία κι ένα σαλόνι χαλάρωσης με πολύ μεγάλους καναπέδες.

Σε άρθρο της, η εφημερίδα Mirror αναφέρει ότι η γενική εισαγγελέας, Emily Thornberry, και βουλευτής του Εργατικού Κόμματος εξέφρασε την οργή της για την επιλογή του πολυτελούς αεροσκάφους από τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών γράφοντας στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter):

«Καταλαβαίνω ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον μπορεί να χρειαστεί να ναυλώσει ένα αεροπλάνο όταν ταξιδεύει σε πολλές χώρες μέσα σε μία εβδομάδα, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τη δαπάνη εκατοντάδων χιλιάδων λιρών σε βάρος των φορολογουμένων ναυλώνοντας ένα από τα πιο πολυτελή ιδιωτικά τζετ στην αγορά».



Πριν από την περιοδεία του Κάμερον, σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα, η κυβέρνηση του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει την επίσκεψη για να προωθήσει τις βρετανικές επιχειρήσεις και να ανακοινώσει νέα χρηματοδότηση, ύψους 50 εκατομμυρίων λιρών για τη στήριξη της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας των κρατών σε όλη την περιοχή.

Εκπρόσωπος του Γραφείου Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης δήλωσε στους δημοσιογράφους για να δικαιολογήσει την απόφαση του Κάμερον να ταξιδέψει με στυλ και άνεση.

«Η δουλειά του υπουργού Εξωτερικών απαιτεί να ταξιδεύει στο εξωτερικό για να επιδιώξει τα συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτός ήταν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να γίνει αυτό σε αυτήν την περίπτωση. Η σχέση ποιότητας/τιμής λαμβάνεται υπόψη σε όλες τις ταξιδιωτικές αποφάσεις και το κόστος δημοσιεύεται τακτικά για λόγους διαφάνειας».

Ειδήσεις σήμερα:

Εξι κατηγορούμενοι ένοχοι για τη φωτιά στο Μάτι - Αθωώθηκαν 15

Νέος Ποινικός Κώδικας από 1η Μαΐου - Φλωρίδης: Όταν λέμε φυλακή, το εννοούμε...

Αναζητείται ο δράστης του φονικού έξω από μπαρ στο Μαρούσι - Βίντεο από τη συμπλοκή και τις πρώτες βοήθειες στο θύμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης