Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: Πρέπει να επιτεθούμε στη Χαμάς

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: Πρέπει να επιτεθούμε στη Χαμάς

Αυτό συμβαίνει μετά από μια ανταλλαγή πυρών την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία ένας πύραυλος από τη Γάζα έπληξε τη νότια πόλη του Ισραήλ Beersheba, βλάπτοντας ένα σπίτι, ενώ άλλος έπεσε στη θάλασσα κοντά στο Τελ Αβίβ

avigdor-liberman
Το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή παρά να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση εναντίον των μαχητών της Χαμάς, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Avigdor Lieberman, την ίδια στιγμή που αναφορές κάνουν λόγο για μεγάλη συγκέντρωση αρμάτων μάχης του Ισραήλ κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας.

"Οι πόλεμοι διεξάγονται μόνο όταν δεν υπάρχει επιλογή και τώρα δεν υπάρχει επιλογή", δήλωσε ο Lieberman στο κοινοβούλιο. Οι εικασίες σχετικά με μια πιθανή επίθεση στη Γάζα στροβιλίζονται για αρκετές ημέρες, καθώς ο ισραηλινός στρατός τοποθετούσε περίπου 60 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού οντά στα παλαιστινιακά σύνορα.

Αυτό συμβαίνει μετά από μια ανταλλαγή πυρών την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία ένας πύραυλος από τη Γάζα έπληξε τη νότια πόλη του Ισραήλ Beersheba, βλάπτοντας ένα σπίτι, ενώ άλλος έπεσε στη θάλασσα κοντά στο Τελ Αβίβ.

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ανταπέδωσε, σκοτώνοντας έναν Παλαιστίνιο και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους.

Ο Lieberman απέδωσε την ευθύνη για την κλιμάκωση της Χαμάς, μιας παλαιστινιακής μαχητικής παράταξης που κυβερνά τη Γάζα, ενώ Ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει λαϊκή εξέγερση στη Γάζα και ότι οι Παλαιστίνιοι που συμμετέχουν σε μεγάλης κλίμακας διαμαρτυρίες βρίσκονται υπό την υποστήριξη και χρηματοδότησης της Χαμάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης