#PasDeVague: Δάσκαλοι και καθηγητές που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης «σπάνε» τη σιωπή τους

#PasDeVague: Δάσκαλοι και καθηγητές που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης «σπάνε» τη σιωπή τους

Όλο και περισσότεροι καθηγητές που κρατούσαν μέχρι τώρα το στόμα τους κλειστό, καταγγέλλουν δημοσίως πλέον ότι έχουν πέσει θύματα εκβιασμού ή κακοποίησης από μαθητές

teach12
Τη σιωπή τους «σπάνε» δάσκαλοι και καθηγητές που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης και παρενόχλησης από μαθητές με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό που προκάλεσε οργή στη Γαλλία μ΄έναν 15χρονο μαθητή να απειλεί κραδαίνοντας όπλο την καθηγήτριά του.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», όλο και περισσότεροι καθηγητές που κρατούσαν μέχρι τώρα το στόμα τους κλειστό, καταγγέλλουν δημοσίως πλέον ότι έχουν πέσει θύματα εκβιασμού ή κακοποίησης από μαθητές. Μιλούν ανοιχτά πλέον για την δική τους εμπειρία όπως την βίωσαν μέσα στο σχολείο, παρουσία ή όχι των μαθητών.

Tην περασμένη Πέμπτη, ένας 15χρονος μαθητής μπήκε στην τάξη του κραδαίνοντας όπλο και απείλησε καθηγήτριά του. Αυτό συνέβη σε προάστιο του Παρισιού. Το περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε και ανέβηκε στα social media από έναν συμμαθητή του νεαρού προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Η καθηγήτρια έκανε τη σχετική καταγγελία στην αστυνομία και ο μαθητής παραδόθηκε την ίδια μέρα με τη συνοδεία του πατέρα του.

Στο βίντεο ο μαθητής φωνάζει στην καθηγήτριά του να τον καταγράψει ως «παρών» στον κατάλογο. Η καθηγήτρια συνεχίζει να δουλεύει στον υπολογιστή της, ενώ μιλάει στην τάξη.Σύμφωνα με εφημερίδα της γαλλικής πρωτεύουσας, ο μαθητής είχε εξοργιστεί γιατί η καθηγήτρια του έβαλε απουσία επειδή καθυστέρησε στο μάθημα.Το περιστατικό καταδίκασε με έντονο τρόπο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας: «Το σχολείο είναι το λίκνο της δημοκρατίας και εκεί πρέπει να μάθουμε να τη σεβόμαστε» ανέφερε.

Λίγες ώρες αργότερα, έκανε την εμφάνισή του το κίνημα #MeToo της εκπαίδευσης.

Εκφράζοντας την οργή τους γι΄αυτό που συνέβη στην πόλη Creteil, οι δάσκαλοι ξεσπούν και με μηνύματά τους βομβαρδίζουν το Twitter.

Από την Κυριακή μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί πάνω από 20.000 tweets που αφορούν περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας σε βάρος καθηγητών

«Ένας συνάδελφός μου χτυπήθηκε από έναν σπουδαστή. Τίποτα δεν συνέβη: #PasdeVague»

Ένας άλλος χρήστης, που υπογράφει με το ψευδώνυμο Nico μιλάει για την εμπειρία του.

Κλείσιμο
«Μου επιτέθηκε και με απείλησε να "με πετάξει έξω". Τιμωρία: καμία.Έκανα καταγγελία. #pasdevague».

Η Τζένι Λαρτό, 28 ετών, δασκάλα στην Αλσατία, αφηγείται το δικό της «Γολγοθά».

«Βιώνουμε τακτικά λεκτική επιθετικότητα, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να διδάσκουμε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Λέει ότι «δοκιμάστηκε» πριν από δύο χρόνια από την τάξη της.

«Δεν μου έδιναν σημασία επειδή, όπως υποστήριζαν, ήμουν μικρόσωμη. Με στήριξε η διεύθυνση όπως και οι περισσότεροι γονείς όμως οι μαθητές συνέχισαν».


Δείτε βίντεο: #PasDeVague: Δάσκαλοι και καθηγητές που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης «σπάνε» τη σιωπή τους
#PasDeVague: Δάσκαλοι και καθηγητές που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης «σπάνε» τη σιωπή τους

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης