Κίνα: 30 γιατροί έκαναν 30.000 μαλάξεις σε 8χρονο για να του σώσουν τη ζωή

Κίνα: 30 γιατροί έκαναν 30.000 μαλάξεις σε 8χρονο για να του σώσουν τη ζωή

Για πέντε ώρες γιατροί και νοσοκόμες έδιναν μάχη για το μικρό αγόρι πριν να του προσφερθεί η κατάλληλη θεραπεία

gfge
Μια ιδιαίτερη μάχη ενάντια στον χρόνο δόθηκε στην Κίνα, καθώς 30 γιατροί έκαναν θωρακικές συμπιέσεις (CPR) για πέντε συνεχείς ώρες προκειμένου να σώσουν τη ζωή ενός 8χρονου αγοριού.

Ο 8χρονος νοσηλευόταν σε ένα νοσοκομείο στο Changzhou, της ανατολικής Κίνας, από τις 20 Σεπτεμβρίου, μετά από μια κρίση που οφείλεται σε μυοκαρδίτιδα - μια ασθένεια που μπορεί γρήγορα να αποβεί μοιραία. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το αγόρι δεν παρουσίασε βελτίωση, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταφερθεί στη Σαγκάη.



Κατά τη διαδρομή από το Changzhou προς τη Σαγκάη που είναι περίπου 177 χιλιόμετρα, η υγεία του αγοριού ξαφνικά επιδεινώθηκε. Για μια στιγμή σταμάτησε να αναπνέει και η καρδιά του σταμάτησε με όλο το ιατρικό προσωπικό να του κάνει καρδιοπνευμονική ανάνηψη (CPR).

Συνολικά 30 ιατρικοί υπάλληλοι από διαφορετικά τμήματα συμμετείχαν στην προσπάθεια, η οποία τελικά διήρκεσε πάνω από πέντε ώρες. Ένας προς ένας, περίμεναν από το κρεβάτι του αγοριού με τη σειρά τους για να κάνουν CPR. Συνολικά οι γιατροί και οι νοσοκόμες πραγματοποίησαν πάνω από 30.000 θωρακικές συμπιέσεις, πριν τελικά του προσφερθεί η κατάλληλη θεραπεία.

Κλείσιμο
Ο κόπος των γιατρών απέδωσε, καθώς η κατάσταση του 8χρονου παιδιού άρχισε να βελτιώνεται και ο καρδιακός παλμός του άρχισε να αυξάνεται μέσα στα 24ωρα που ακολούθησαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης